Sherita Jager
Sherita Jager Gezondheid 13 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Waanzinnig initiatief: virtueel buitenspelen voor kinderen in het ziekenhuis

Kinderen in het ziekenhuis kunnen vaak niet buitenspelen. Maar deze nieuwe technologie brengt de speeltuin zó naar het ziekenhuisbed.

Spelen ontspant, is leuk en gezond. Als ouder moet je er niet aan denken dat je kind niet kan buitenspelen. Maar helaas kunnen niet alle kinderen buitenspelen. Kinderen die in het ziekenhuis liggen, bijvoorbeeld, zullen zelden kunnen genieten van een echte speeltuin. Dit bedrijf brengt daar gelukkig verandering in met Virtueel Buitenspelen.

Technologie voor gelukkigere kinderen

Hoewel ouders vaak voor nieuwe uitdagingen komen te staan met de nieuwe technologieën, pakt deze moderne ontwikkelingen heel mooi uit. Deze nieuwe technologie laat ziekenhuiskinderen hun pijn even vergeten met virtueel buitenspelen.

In deze coole speeltuin kunnen kinderen rondlopen, spelletjes spelen, met ballen gooien, en met elkaar praten. Ook bezoek en vriendjes kunnen meespelen zodra ze een bril opzetten. Door middel van Virtual Reality voelt het alsof je totaal ergens anders bent.

De pijn even vergeten

Sommige kinderen mogen hun kamer of zelfs hun bed niet uit. Het doel van Playground VR is het ziekenhuisbezoek of het verblijf draaglijker maken. Het uiteindelijke doel? Snellere genezing door middel van stressverlaging, sociale verbinding en creatieve ontwikkeling.

Virtual Reality wordt steeds vaker ingezet. Zo wordt het gebruikt als voorlichting, maar ook om aandoeningen zoals angsten en trauma’s aan te pakken. Uit tests blijkt dat kinderen minder pijn en angst ervaren tijdens een pijnlijke of enge behandeling als ze VR als afleiding hebben.

De perfecte buitenspeelwereld in het ziekenhuis

De vier bedenkers van de speeltuin hebben het niet alleen ontworpen. Middelbare scholieren onderzochten hoe een ideale speeltuin eruit moest zien. Maar ook buitenspeelexperts en pedagogen hebben geholpen bij het ontwerpen van de perfecte buitenspeelwereld. Kinderen uit groep 8 testten de speeltuin voor het eerst.

De droom van de ontwerpers Jason, Freek, Emiel en Koen is de Virtuele Speeltuin kunnen aanbieden aan ziekenhuizen in Nederland. Eén van de ontwerpers, Freek, kwam in 2018 al in het nieuws toen hij een virtuele Droomvlucht ontwikkelde voor minder valide bezoekers van de Efteling.

Doe een donatie om mee te helpen de droom te verwezenlijken. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling, en om de brillen en andere hardware cadeau te geven aan ziekenhuizen.

Lees ook: Ongeneeslijk zieke kinderen vertellen wat er écht toe doet in hun leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waanzinnig initiatief: virtueel buitenspelen voor kinderen in het ziekenhuis
Sluiten