Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 19 aug 2020

16 x dingen die niet mogen ontbreken in je ziekenhuiskoffer

De bevalling komt in zicht en dat is op zichzelf al spannend genoeg. Op het moment suprême wil je niet nog hoeven nadenken over wat je in je meeneemt naar het ziekenhuis. Dit zijn de essentials die je in je ziekenhuiskoffer stopt.

Dit zijn zestien benodigdheden voor in je kraamtas. Een extra tip: laat je partner de ziekenhuiskoffer voor je inpakken. Zo weet hij tijdens en na de bevalling wat in welk vakje te vinden is. Dan hoef je dat niet last minute uit te leggen of je er druk over te maken.

Ziekenhuiskoffer

1. Documenten

Misschien wel het allerbelangrijkst. Zonder de verzekeringspapieren, ziekenhuispapieren en je identiteitskaart kun je namelijk gelijk weer rechtsomkeert maken als je in het ziekenhuis aankomt. Dat wil je natuurlijk niet!

2. Een fijne outfit voor tijdens de bevalling

Niet dat je die dan aan hebt, want je zult zien dat op het moment dat je vliezen breken, je nét dat uitgewassen slaapshirt met dito joggingbroek aan had gedaan. Maar dan heb je dat elegantere nachthemd in elk geval bij je voor als je na de bevalling nog in het ziekenhuis moet blijven.

3. Je mobiel

Duh! Eigenlijk horen we deze niet op te schrijven, maar in the heat of the moment kun je hem nog wel eens vergeten. En pak meteen je oplader ervan ook in, je weet van te voren niet hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven.

4. Haarelastiekjes

Want je wil echt niet dat die natte zweetharen in je gezicht gaan hangen. Zo niet charming. Maar vooral: zo niet comfortabel.

5. De Maxi-Cosi

Zonder mag je het ziekenhuis niet eens verlaten. Zie je het al voor je dat je man weer terug naar huis moet om dat ding te gaan halen? Teveel gedoe. Gewoon meteen meenemen dus!

6. Cash en een pinpas

Om te voorkomen dat je ziekenhuisvoedsel moet eten, want dit is op z’n zachtst gezegd niet altijd even smakelijk. Niet vergeten dus! Neem zowel contant geld als je pinpas mee, sommige winkeltjes in ziekenhuizen accepteren maar één van de twee. Better safe than sorry.

7. Snacks

Koop naast de gezonde dingen ook wat chocola, koekjes en chips en stop die erbij in je tas. Dat heb je verdiend na alle inspanningen.

8. Je camera

Niet omdat je er nou zo charmant bij ligt, maar om dit life changing moment vast te leggen.

9. Een rolletje Dextro Energy

Tijdens de bevalling kun je wel wat (extra) energie gebruiken.

10. Entertainment

Voor het geval je een nachtje moet blijven, waar je natuurlijk niet op hoopt. Doe toch maar wel even een iPad, E-reader of wat tijdschriften in je tas.

11. Warme, antislip sokken

Om je poezelige voetjes warm te houden tijdens de (nachtelijke) wandelingen door de gladde hal.

12. Een comfortabele outfit voor de terugweg

Want nee, je gaat geen modeshow lopen. Bovendien is het geen gezicht om je met kraamverband in een yoga legging te hijsen. Inpakken dus die slobberkleren.

13. Outfit voor de baby

Die kan natuurlijk moeilijk naakt mee naar huis.

14. Toiletspullen

Jup, dezelfde als voor een hotelovernachting. Denk aan: shampoo, haarborstel, tandenborstel, tandpasta, deodorant, crème en lichte make-up. Make-up ja! Voor de foto’s. Al zweet je waarschijnlijk de helft eraf.

15. Teenslippers

Douchen in het ziekenhuis doe je liever niet op je blote voeten.

16. Lippenbalsem

Aangezien je lippen door het puffen zo droog wordt als de Sahara, kun je die maar beter bij je hebben.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
16 x dingen die niet mogen ontbreken in je ziekenhuiskoffer
Sluiten