Redactie
Redactie Advertorial in archief 21 sep 2015

Zien! De waanzinnige misdaadthriller ‘Schone Handen’ draait nu in de bios

We schreven er eerder al over: Schone Handen. Dé nieuwe misdaadthriller die de redactie van Famme op het puntje van haar stoel deed zitten. We noemen: een ijzersterke cast (Jeroen van Koningsbrugge, Thekla Reuten, Angela Schijf, Teun Kuilboer en vele anderen), een scherp verhaal en angstaanjagende plotwending. What’s more to like? Nou, dat hij vanaf nu in de bioscoop draait!

Afgelopen februari mochten we een aantal Famme-lezeressen al gelukkig maken met kaartjes voor de exclusieve voorvertoning van de film. Behoorde jij niet tot de gelukkigen? Dan kon je de afgelopen maanden in de stemming komen voor de film door online de personages te leren kennen. Zo vertelden we je eerder al over wat doe je als je man miljoenen verdient (maar wel crimineel is)? Hoe dochter Daphne wordt gepest en hoe Syl niet zonder haar autootje kan.

Kortom: Eddie Kronenburg, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge, is crimineel en houd zich in het dagelijks leven bezig met de handel in drugs. Zijn vrouw Sylvia (Thekla Reuten) bemoeit zich niet met de zaken van haar man, totdat het begint te knagen. Als ze samen met haar twee kinderen in de zoveelste onwenselijke situatie terecht komt, weet ze dat ze weg moet. Alleen hoe? Want ze weet dat Eddie haar niet zomaar laat gaan. Ze weet immers te veel. Nieuwsgierig? Kijk hieronder de trailer van de film.

Lyrisch ontvangen

Regisseur Tjebbo Penning mag in zijn handjes klappen met alle positieve reacties in de media. ‘Regisseur Tjebbo Penning geeft dit familiedrama vaart met enkele pakkende actiescènes en verbaal geweld, waarmee Van Koningsbrugge – als een soort doorgedraaid neefje van Holleeder – heerlijk uit de voeten kan,’ aldus het AD, die de film vier sterren geeft. Pauline Kleijer van de Volkskrant voegt daaraan toe: ‘Regisseur Tjebbo Penning laat geen steek vallen en vond een mooi evenwicht tussen realisme en aanstekelijke overdaad. Vooral het acteerwerk tilt Schone handen boven de middelmaat uit.’

Nog niet overtuigd? Volgens de recensenten van Nu.nl is Schone Handen stukken beter dan recente thrillers als De Ontsnapping, Rendez-Vous en De Reunie, die bij elkaar een half miljoen bezoekers trokken.

Nu in de biscoop

Zin in een spannende Nederlandse misdaadfilm? ‘Schone Handen’ is nu te zien in de bioscoop. En check schonehandendefilm.nl voor meer achtergrondinformatie over de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zien! De waanzinnige misdaadthriller ‘Schone Handen’ draait nu in de bios
Sluiten