Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 29 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Zien! LEGO-expositie

Wie is er niet met LEGO opgegroeid? (LEGO The Movie al gezien?!) Zit jou kind nu midden in de bouwsteentjes-fase, dan móét je wel naar The Art of Bricks in Amsterdam Expo. Kunstenaar Nathan Sawaya maakte van het ‘kinderspeelgoed’ tientallen kunstwerken: van een Mona Lisa tot het pronkstuk: een T-Rex bestaande uit 80.020 steentjes!

Het enige wat de kunstenaar gebruikt is LEGO, lijm en zijn fantasie. Zijn doel is om het eenvoudige speelgoed naar een ongeëvenaard nivea te tillen, zo vertelt Nathan tegen Want.nl. Naast de kunstwerken is er ook een Play Zone. Hier kan je kind (en jijzelf als LEGO-fan) zelf kunstwerken bouwen en verschillende LEGO-spellen spelen.

Van advocaat naar LEGO-gek

Nathan werkte voorheen als advocaat, maar kon zijn creativiteit niet kwijt in zijn werk en dus ging hij in de avonduren aan de slag met het bouwen van LEGO-sculpturen. Één bouwwerk beeld zijn carrièreswitch uit: een man die wordt vastgehouden door verschillende armen. Dit symboliseert alle mensen die ooit tegen hem zeiden dat hij zijn carrière als advocaat niet op moest geven.

The Art of Bricks

Waar? Amsterdam Expo
Wanneer? Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur (op vrijdag tot 21.00 uur)
Tot wanneer te zien? 14 september
Kosten? € 16 online voor een volwassenen, kinderen € 10,50, kijk voor gezinstickets op de website >
Meer info: Amsterdamexpo.nl

Famme’s broertje Want.nl nam alvast een kijkje en sprak met de kunstenaar >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zien! LEGO-expositie
Sluiten