Eva Dusch
Eva Dusch Kids 24 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zijn die nieuwe Snapchat-filters wel zo goed voor kinderen?

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Snapchat een nieuwe selfie-functie heeft waarbij je jezelf om kunt toveren tot enge monsters en je regenboog kunt kotsen. Het bezorgt menigeen behoorlijk wat lachstuipen, maar zijn die nieuwe filters en grappen eigenlijk wel zo goed voor kinderen?

Deze ouders namen alvast de proef op de som bij hun eigen kinderen.

En dat pakt niet altijd even goed uit…

Grappig of zielig?

Volgens kinder- en jeugdpsychologe Suzanne Smedts is deze vraag moeilijk te beantwoorden. ‘Dit hangt af van vele factoren, zoals de leeftijd en het daaraan gelinkte gevoel voor humor. Jonge kinderen onder de acht jaar kunnen vaak nog niet goed het onderscheid maken tussen fantasie en realiteit. Hierdoor hebben ze niet door dat het een grap is. Daarnaast moet je als ouder ook goed kunnen inschatten hoe angstig je kind is aangelegd. Is je kind snel bang, dan kun je het beter niet doen. Traumatisch is misschien iets te heftig uitgedrukt, maar het kan zeker grote impact hebben op het kind. Dus je kunt er niet automatisch van uitgaan dat je kind het grappig vindt.’

Kinderen onder de 13 jaar mogen officieel niet op Snapchat. In plaats daarvan kunnen kinderen ‘Snapkidz’ gebruiken, een versie van de app waarin foto’s en tekeningen kunnen worden gemaakt. Deze worden alleen op het apparaat opgeslagen en kunnen niet worden gedeeld.

Zou jij dit grapje bij je kind uithalen? Reageer op onze Facebook! >

Famme-discussie: heeft jouw kind al een digitale identiteit?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zijn die nieuwe Snapchat-filters wel zo goed voor kinderen?
Sluiten