Zijn vrouwen echt beter in het huishouden dan mannen? Zo zit het…

Heb je net je huishouden een béétje op orde, dan is er wel weer een kind die z’n chips over de vloer kiepert. Geen probleem, je hebt altijd nog je man die je kan helpen. Of krijg jij jouw vent met geen mogelijkheid aan het stofzuigen? We gingen op onderzoek uit. Tijd om de cijfers op een rijtje te zetten en er nu écht achter te komen wie er beter is in het huishouden: de man of vrouw?

De feiten:

[STAP stap=”1″]

Mannen, luister, stofzuigen is goed voor je seksleven

Is jouw vent niet te porren voor een potje stofzuigen? Vertel hem dit dan even: koppels bij wie het huishouden gelijk verdeeld is, hebben een beter seksleven! 72 procent van de mannen die de handen uit de mouwen steekt, heeft regelmatig seks. Vooral van mannen met een stofzuiger, worden vrouwen wild enthousiast. Zo blijkt uit onderzoek van datingsite C-Date onder 5.760 mensen uit tien Europese landen.

[STAP stap=”2″]

Nog zo’n voordeel: mannen die stofzuigen krijgen ambitieuzere dochters

De Assocation for Psysiological Science liet zien dat als er een traditionele rolverdeling in het huishouden te vinden was (= zo min mogelijk huishoudelijke taken voor de man), de dochters van deze huishoudens neigden naar meer traditionele beroepen, zoals bijvoorbeeld verpleegkundige of lerares. Vaders die wassen, strijken én boodschappen doen, sturen juist ambitieuzere dochters de wereld in.

[STAP stap=”3″]

Vrouwen: dat-ie het anders aanpakt, is dat zo slecht?

Ik háát de keuken opruimen, mijn vriend de badkamer schoonmaken en dus hebben we een goede taakverdeling. Als ik vervolgens verzucht dat ik écht geen zin heb om drie uur de badkamer te schrobben, zegt hij: ‘Ah joh, dat heb je in een half uurtje gedaan’. Ja dáág! Ik kijk er te lang tegenop en schuur vervolgens een uur op de voegen, hij sprietst regelmatig rond met een schoonmaakgoedje, haalt een dweil over de vloer en klaar is kees. Wie is er dan beter in het huishouden? Een studie laat zien dat vrouwen wekelijks drie uur nodig hebben om de slecht uitgevoerde klusjes van hun man opnieuw te doen. Vooral als ze de was doen, stofzuigen of afwassen, zijn we niet snel tevreden. Doet hij het zo slecht? Of weet de vrouw het al snel beter?

Wie is er nou beter? Battle of the sexes!

We namen de proef op de som! LG nodigde ons uit om hun nieuwste modellen stofzuiger te testen. En niet zomaar, een ware stofzuigbattle tussen mannen en vrouwen kwam eraan te pas. En mán, dat ging er een partij fanatiek aan toe! Wordt de gemiddelde man doorgaans niet heel warm van een robbertje stofzuigen, nu stond er een tiental heren te springen om de strijd aan te gaan. En dat leverde onderstaande video op:

Famme’s Muriel testte de LG CordZero™ – de eerste klassieke stofzuiger zonder snoer – al eerder en nu was het mijn beurt om met de stick stofzuiger het parcours vol hindernissen door te crossen. We waren erg te spreken over deze 2-in-1 steel stofzuiger. Wil je een lastig te bereiken plekje stofzuigen? Dan klik je eenvoudig de kruimeldief uit de steel. De stofzuiger is snoerloos en voorzien van een dubbele Lithium-Ion batterij. Hartstikke handig wanneer je met een stofzuiger een parcours over rent, of ehh, gewoon geen zin hebt om met je snoer achter stoelen te blijven hangen of bang bent dat je een vaas omver trekt. Je kunt zeker zestig minuten met het apparaat stofzuigen voordat de batterij leeg is. Ook testte we de andere stofzuigers uit de CordZero™-lijn (allemaal snoerloos en voorzien van bediening op het handvat), zoals stofzuiger Bed Cleaner™. Een superhandig apparaat waarmee je je matras ontdoet van stof en huismijt. Het uiteindelijke doel van de middag? Winnen van de mannen. Tja, met twee vingers in onze neus. Toch?

De winnaar

Het was een nek-aan-nekrace. En ik faalde hard. Mijn vriend kwam ‘s avonds niet meer bij van het lachen, hij stofzuigt altijd bij ons thuis en vindt mij echt een ramp in het huishouden. Gelukkig werd de wedstrijd uiteindelijk alsnog beslecht, dankzij mijn collega’s, in het voordeel van de vrouwen. Ofwel: vrouwen zijn toch echt beter in stofzuigen. Mannen, denk nu niet ‘mooi, dan kunnen zij het doen’, onthoud het argument van de betere seks en ambitieuzere dochters. NIET VERGETEN! Mochten jij en je partner er écht niet uit komen? Dan is er altijd nog robotstofzuighondje LG Hom-Bot, die doet al het werk voor je… #makecleaningfun

In samenwerking met LG

Reageer op artikel:
Zijn vrouwen echt beter in het huishouden dan mannen? Zo zit het…
Sluiten