Redactie
Redactie Eten augustus 24, 2015

Zin in all you can eat sushi? Think twice

Eet jij wel eens all you can eat sushi? Lekker hè? Waar doe je dat? Misschien is het handig om te kijken of jouw sushirestaurant in dit lijstje staat.

Zo ja, dan is dat geen goed teken. Dit is namelijk het lijstje van de Consumentenbond met daarop de resultaten van 20 All You Can Eat sushirestaurants in Nederland.

The morning after

Als je dat bij Itoshii in Hoofddorp, You Hachi in Hillegom of Izumi in Zandvoort doet – prima, op zich lekker blijven doen. Maar als je onlangs bij Yume in Apeldoorn, Sushi Koi in Arnhem of Shabu Shabu op het Amsterdamse Rembrandtplein een paar kilo rauwe vis hebt verorberd en je afvroeg waarom je je de volgende ochtend niet zo lekker voelt – dat is bij deze verklaard. Bij vooral die laatste drie – maar in dat rijtje hoort ook Yoshi in Gouda en Tomoyoshi in Hoogeveen thuis – bleek in alle gesteste suhi teveel bacteriën te zitten.

Bacteriën: check. Hygiëne: fail

Om te weten dat de sushi in dit soort restaurants vaak niet kakelvers is, daar hoef je geen wiskundige voor te zijn – dat is namelijk nogal lastig met zo’n grote volume, te goedkope prijzen en te rappe ‘doorloopsnelheid’. Echter, dat maar liefst 64 procent van de 160 porties sushi die door de Consumentenbond getest werden, teveel bacteriën bevatte – dat gaat de gemiddelde kritische eter toch boven de pet. Goedkoop of niet. Alsof dat niet genoeg is laat in deze restaurants ook vaak de hygiëne bij het bereiden te wensen over. Denk: te lang of te warm bewaren van de sushi, vuile snijplanken, vieze handen. Of erger nog: all of the above.

Lekker. Iemand zin in all you can eat sushi vanavond? Misschien dan toch naar een less you can eat, bit more to pay restaurant.
Trouwens, als je zwanger bent, hoef je dat sushi eten niet te laten hoor. Want sushi schijnt goed te zijn voor zwangere vrouwen.

Reageer op artikel:
Zin in all you can eat sushi? Think twice
Sluiten