Eten 23 aug 2014 Claire Easy Peasy

Emotie eten: zin in choco, fastfood en kaas?

Emo-eten. Van het woord alleen al krijgen de meeste mensen kriebels en tegelijkertijd ontsnapt bijna niemand aan dit fenomeen. Een zak chips of een glas wijn om die zware dag op het werk of met de kinderen even te vergeten. Bitterballen op een terrasje want dat is wel zo gezellig. Een reep chocolade omdat je boos bent op je vent. Eigenlijk kennen we het allemaal.

Deze infographic laat op een grappige manier zien waar je lijf eigenlijk behoefte aan heeft. Het gaat waarschijnlijk niet voor iedereen op ieder moment op en neem het vooral met een klein korreltje zout… maar het is wel een leuke manier om beter naar je lijf te leren luisteren.

Schermafbeelding 2014-08-22 om 12.25.05

Zin in CHOCOLADE? Grote kans dat je stress hebt en je wat moe voelt. Je lichaam heeft eigenlijk behoefte aan o.a. magnesium en…een beetje steun! Kortom: regel een goed gesprek, sex of een beetje meer zingeving in je leven. Ontspan. Eten: vooral rauwe en minimaal 70% pure chocolade, noten en zaden.

Zin in FASTFOOD? Behoefte aan: zout en rust!
Neem liever wat tijd voor jezelf en eet daarnaast natriumrijke producten zoals zeewier en vis & mineraalrijk groen zoals zeekraal, selderij of een groene smoothie met wat limoensap.

Zin in CHIPS OF KAAS? Komt vaak op als je je vermoeid en verveeld voelt. Je lijf heeft behoefte aan protein (eiwitten). Beter is: op tijd naar bed en regel een leuke hobby. Eten: een eitje, wat noten, olijven, avocado, vis.

Meer avocado eten is sowieso goed voor je. Hier vind je een aantal heerlijke recepten met avocado.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Emotie eten: zin in choco, fastfood en kaas?
Sluiten