Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Relatie 27 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo krijg je als jonge moeder weer meer zin in seks

Net bevallen, moe, vol aan de borstvoeding en geen zin in seks. Het overkomt de meeste vrouwen. En als je na 40 dagen eindelijk weer seks mag hebben, valt het vies tegen, je vond er niet zoveel aan. Niet getreurd, je bent niet de enige. Met deze tips krijg je weer meer zin in seks!

Tips voor meer zin in seks

Ga voor een ander soort voorspel

Pikante sms’jes, complimenten, kusjes, je geliefd voelen – het zijn allemaal manieren om het voorspel te beginnen. Het hand- en mondwerk is het fysieke begin van het voorspel vlak voor het vrijen, maar de uren en dagen vooraf zijn misschien nog wel belangrijk. Als je je geliefd, aantrekkelijk, sexy, en gewaardeerd voelt, zorgt dat voor zin. Zo simpel is dat.

Wees zo uitgerust mogelijk

Een uitgeruste jonge moeder, bestaat dat? Misschien is het een sprookje, maar goed uitgerust zijn is belangrijk om zin te hebben in seks en er ook écht van te kunnen genieten. Plan seks in op een tijdstip wanneer je je goed voelt, in de ochtend of bijvoorbeeld juist in de avond. En heb seks in posities waar je niet al teveel inspanning bij moet doen. Liggen, en genieten!

Vermijd stress of zorgen

Shit, de was is klaar en ik moet ook nog m’n administratie doen. Stress en zorgen zijn echte moodkillers voor je libido. De drive neemt namelijk af als je hoofd ergens anders zit. Probeer te ontspannen, en begin daar al uren voordat je seks hebt mee. Als je het erg druk hebt, maak dan een lijstje met de dingen die je nog moet of wilt doen, zodat je niet afgeleid raakt tijdens het vrijen.

Onderzoek andere anticonceptie

Merk je dat jouw anticonceptie invloed heeft op je libido? Overweeg dan te switchen. De pil, bijvoorbeeld, vermindert het testosteron, het hormoon dat verantwoordelijk is voor je libido. Ook andere anticonceptiemiddelen met hormonen kunnen zorgen voor een laag libido. Zonde!

Verzorg jezelf en voel je mooi

Als je net bent bevallen is het soms lastig om je nieuwe lichaam meteen te accepteren. Daarom heb je vaak wat extra’s nodig om je weer helemaal mooi te voelen. Koop bijvoorbeeld nieuwe lingerie, nieuwe parfum, ga naar de kapper of laat je nagels doen of ga voor een massage. Weer in contact komen met je lichaam zorgt ervoor dat je sneller opgewonden raakt.

Zorg voor een gezonde relatie

Zin in seks en ook het orgasme begint in ons hoofd. Als je je niet goed voelt in je relatie, is er een kleine kans dat je zin hebt om seks te hebben met je partner. Een pasgeboren baby kan jullie relatie best op losse schroeven zetten. Belangrijk is dat je blijft praten, respect en waardering hebt en krijgt, en je je aangetrokken voelt tot je partner. Zonder deze basis zul je geen hoog libido krijgen, wat je ook probeert.

Accepteer het

Geef je borstvoeding? Ben je uitgescheurd? Heb je een pijnlijk litteken van de keizersnede? Heb je een baby die de hele nacht wakker wordt? Accepteer dan dat je tijdelijk geen zin hebt in seks. Het is een normale fase, en hoe vervelend het ook is, sommige dingen kun je niet forceren. De zin in seks komt echt terug.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo krijg je als jonge moeder weer meer zin in seks
Sluiten