Eva Dusch
Eva Dusch 1. Categories september 7, 2015

Zin in Parijs? Dan hebben wij het perfecte festival voor je

Heb je nog een gaatje in je agenda op 10 en 11 oktober? Blok ze maar meteen, want dan organiseert ons zusje NSMBL haar tweede festival. En dit keer gaan we naar onze favoriete lichtstad. Allez-hop!

Vorig jaar lanceerde NSMBL haar eerste Night Bazaar festival, en met succes. Geen wonder dat een tweede editie niet uit kon blijven. En dus keken wij afgelopen weken vol jaloezie naar onze modezussen die gewoon besloten: als wij niet naar Parijs kunnen, dan halen we Parijs wel naar Amsterdam. En klinkt het thema ‘Un fête Parisienne’ niet als muziek in de oren? Want stiekem zijn we allemaal wel een tikkeltje jaloers op hoe die Parijse dames een combi maken tussen chic, charmant, elegant en toch die vanzelfsprekende nonchalance. Zelfs met twee peuters op hun arm en een volle werkagenda (hoe dan?!)

Ja, dat willen wij dus ook…

Om alvast goed beslagen ten ijs te komen (natuurlijk krijg je op het festival ook genoeg stijltips), pakten we dé stijlguide ‘La Parisienne’ erbij. Geschreven door Parisienne pur sang en moeder van twee, Ines de la Fressange. Hierbij 6 tips:

1.

Draag nooit een heel pakje, maar enkel een mooi jasje met daarbij iets simpels zoals een spijkerbroek; dat is veel eleganter.

2.

Mix altijd verschillende merken en stijlen, bijvoorbeeld een H&M-vestje bij een couture-cocktailjurk.

3.

Vooral geen opvallende kleuren of prints, doe niet met de mode mee. Kies bij je zwarte of donkerblauwe blazer voor een simpele (maar natuurlijk wel zijden) witte bloeze. Daar staat tegenover dat je altijd jezelf moet blijven. Heb je dus zin om onder je blazer een felroze bloeze aan te trekken, dan is dat uiteraard een individualistische keuze, en dat is juist prima.

4.

Let op details: Je kunt beter platte schoenen dragen dan hoge hakken als je niet weet hoe je er op moet lopen of je er niet comfortabel bij voelt. Bovendien: rondrennende kinderen en een moeder op hakken? Eh, nee.

5.

Poets je tanden. Als er één ding is dat je er beter uit laat zien, dan is het wel tandenpoetsen. Want je kunt nog zo’n mooi koppie hebben, die lach heb je net zo hard nodig.

6.

Heb plezier van wat je draagt! Iedereen zou ervan moeten genieten er goed uit te zien – het is leuk, het maakt je blij en daar draait het om met mode.

Dus waar wacht je nog op? De coördinaten:

– 10 & 11 oktober 2015
– Locatie: De Gashouder, Westergasfabriek, Amsterdam
– Tijd: 15:00-22:00
– Kosten kaartje: €19,50
– Direct een kaartje kopen kan hier

Meer weten over het festival? Lees het hier.

Reageer op artikel:
Zin in Parijs? Dan hebben wij het perfecte festival voor je
Sluiten