Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 9 jan 2016

Zo ben je ook chic de friemel zonder een jurk aan te trekken

Zo, de feestmaand is weer voorbij. Hè hè. Maar vanaf januari beginnen we gewoon weer opnieuw met de toeters en bellen, want voor je het weet zit je weer middenin een verjaardag, werkborrel of een huwelijk. Snel naar een jurk grijpen is het makkelijkst. Geen fan van? Ongemakkelijk? Met deze opties zit je ook altijd goed.

Grote kans dat je één van deze opties zelf al in de kast hebt hangen. En maak slimme combinaties!

Vandaag is rood

Wanneer Marco Borsato het zingt, klinkt het nogal Hollands en alles behalve elegant. Maar rood kan zelfs de meest lusteloze outfit oppeppen en een chique randje geven. Draag je dus geen jurk, dan doet een rode top of rok ook al wonderen.
€14,99 via Wehkamp

Het pak

Niet alleen mooi bij mannen, maar ook zeker bij vrouwen. Wil je wel je vrouwelijkheid zo goed mogelijk in tact houden, zorg er dan voor dat de broek en het jasje goed (of zelfs wat strakker) aansluiten op je lichaam.
€20 via WE Fashion

En zo draag je ‘m met verve>

De jumpsuit

Ha! Een oude bekende. Hoogstwaarschijnlijk heb je er al genoeg in de kast liggen die vooral in de zomer uit de kast komen, maar juist voor speciale gelegenheden zijn ze ook erg leuk. En makkelijk extra aan te kleden met mooie sieraden. Rood + jumpsuit = dubbel bingo.
€49,95 via ZARA

Party pants

Of je nu kiest voor een zwierige flared pants (liever geen jeans), een prachtige chique pantalon, een driekwarts broek met een classy print of een zwarte culotte. Een broek kan heus een volwaardig vervanger zijn met net zoveel flair, mits goed gekozen. Zet in op mooie (liefst dikkere stoffen) die luxe uitstralen een zwierige stof of een onverwachte kleur.
€139,95 via Zalando

Is het een colbert of een jurk?

Het hangt dus ergens in het midden. Een extra lange blazer kan ontzettend sexy zijn, zonder gelijk in het typisch vrouwelijke silhouet te vervallen. En scheelt ook weer een hoop onhandige uitkleedsessies op de wc.
€34,95 via The Stone

Het fluwelen colbert

Eh, fluweel? Sinds vorig seizoen is dit zachte stofje geheel van haar oubollige imago af. Het was zelfs razend hip. Door de luxe uitstraling van de stof in combinatie met het colbert sla je twee vliegen in één klap. Voel je je snel te chic? Draag het op een mooie, donkere jeans.
€25 via H&M

7 supersimpele stijltips met groots (chique) resultaat>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo ben je ook chic de friemel zonder een jurk aan te trekken
Sluiten