Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 8 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Zo bepaal je welke kleur rode lippenstift het mooist bij je staat

Niet iedereen kan rode lippen goed hebben. Je moet je er ook comfortabel bij voelen, want opvallen doet het wel. En het is nog maar de vraag of je het mooi vindt. Belangrijke factoren, maar het ene rood is het andere niet. En juist daar valt veel winst te behalen.

Hoe vaak stem jij je rode lippenstift perfect af op je huidskleur? Ik zal eerlijk toegeven: tot drie jaar geleden deed ik dit ook nooit. Maar sinds ik weet dat een beetje sturing hierin een groot verschil kan maken en Marilyn Monroe-rood écht niet van iedereen een seksbom maakt, is dit veranderd. Eerst beslis ik welke kleur rood ik ongeveer wil hebben, welke structuur (matte of glanzend) en dat moet passen binnen de range aan kleuren die mijn zeer bleke huid met sproeten juist kleur geven. Lees snel verder om erachter te komen welke kleuren wel en niet bij je passen.

Weet welke ondertoon je huidskleur heeft

Ja, die hebben we allemaal. Dit kan geel (warmer) of roze (koeler) zijn. Deze stap is essentieel om de juiste kleur te kiezen. Een slim trucje om dit te achterhalen: ga voor de spiegel staan en kijk of gouden (warm) óf zilveren (koel) sieraden jou mooier staan. Een ander trucje: wanneer de aderen op je pols duidelijk zichtbaar en blauw zijn, dan heb je een koele ondertoon. Zijn je aderen meer groen, dan heb je een warme ondertoon. Hangt het ergens in het midden? Lucky you! In dat geval heb je een neutrale ondertoon en kun je elke kleur lippenstift dragen die je maar wilt.

Deze kleuren passen bij jouw huidskleur

Lichte tot zeer lichte huid

Pas op met hele diepe en donkere tinten, want hier kun je letterlijk bleek van wegtrekken. Vrouwen met donker haar kunnen donkere tinten overigens weer beter hebben dan blonde vrouwen. Met licht haar speel je het op safe met roze-rode lipsticks. Heb je rood haar en blauwe ogen? Dan is een felrood of oranje-rood heel mooi of juist de aardetinten. Ga in ieder geval voor een lippenstift met een frisse, koele ondertoon, want deze halen je huid op en doen roodheid verminderen.

Olijfkleurige huid

Jij kan in principe elke kleur goed hebben. Warme kleuren rood, met blauw in de basis, staan jou het mooist en complementeren je warme huidskleur. Denk aan donkerrood, donkerroze en bessenkleur.

Donkere huid

In dit geval kun je bijna elke kleur goed hebben. Zolang er maar geen grijze, beige of askleurige tinten inzitten (dit geldt eigenlijk voor iedereen). Prachtig bij jou staan dieprode en bruintinten (zoals wijn of pruimkleur), paars-rood kleuren, felrood en opvallende kleuren zoals fuchsia. Pas juist op met lichte tinten.

Vijf beautytrends die nooit van het toneel verdwijnen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo bepaal je welke kleur rode lippenstift het mooist bij je staat
Sluiten