Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Lifestyle 7 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Hectische ochtenden herkenbaar? Zo bespaar je flink wat tijd in de ochtend!

Die rok die je aan wilde trekken is nergens te vinden, door de haast zit er een veeg mascara op je wang en waar heb je je autosleutel nu weer laten slingeren? Vanaf het moment dat de wekker gaat tot het moment dat je dan eindelijk achter je bureau zit is het pure hectiek. Maar jouw ochtenden kunnen voortaan een stuk relaxter verlopen.

Met deze handige tips bespaar je in de toekomst heel wat tijd in de ochtend. Voortaan kom je voor de verandering weél aan die ochtendkoffie toe!

You snooze, you lose

Snoozers opgelet! Hoe lekker het ook is om je nog eventjes om te draaien en uit te rekken, je kunt heel veel tijd besparen met meteen opstaan. Ten eerste voel je je een stuk energieker en ten tweede bespaar je uiteraard tijd. Kun je het echt niet laten om, om de 5 minuten je snoozebutton aan te tikken? Zet je wekker dan eerder, zodat je niet in tijdnood komt.

Georganiseerd zooitje

Is het zoeken naar ‘dat ene shirtje’ een typisch gevalletje ‘speld in de hooiberg’? Wanneer je kledingkast geordend is, is het een makkelijker om de juiste outfit bij elkaar te sprokkelen. Dit geldt natuurlijk ook voor je make-up, je cosmetica, je etenswaar en alle andere morning essentials.

Aha! Zo werkt je kind dus mee in de ochtend

Een goede voorbereiding

Is het halve werk! Leg kledingsetjes de avond ervoor klaar, strijk indien nodig, pak tassen alvast in, bereid lunchpakketjes voor en dek de ontbijttafel alvast. TIP: Check ook eventjes de weersvoorspelling, zodat je de paraplus en regenpakken alvast tevoorschijn kan toveren. En rekening kunt houden met ijskrabben. Misschien heb je de avond ervoor geen zin om van de bank af te komen, maar geloof ons dat je jezelf in de ochtend dankbaar bent!

Multitasking

Sta je onder de douche? Poets dan meteen je tanden! Doe je je make-up? Laat je stijltang dan warm worden. Als je hierdoor geen gevaar op de weg wordt, eet je ontbijtje dan onderweg naar de school van je kids of naar werk. Wat je echter achterwege moet laten zijn je telefoon, de tv en andere tools die stiekem veel tijd in beslag nemen.

Lifehacks

  • Zet voor het slapengaan een glas of flesje water op je nachtkastje. Wanneer je deze leegdrinkt bij het opstaan zul je merken dat je je frisser voelt.
  • Droogshampoo is je beste vriend! Werkt dit wondermiddel niet voor jouw lokken? Stijl je haar dan de avond van tevoren. Zet een wekker voor je onder de douche springt. Zo voorkom je dat je wegdroomt tijdens het douchen.
  • Geen zin om veel tijd te besteden aan het opdoen van foundation of contouren? BB creme zorgt voor een zomers tintje en een egale huid.
  • Smoothies flans je (vooral met bevroren fruitstukjes) binnen no time in elkaar, en zijn ook nog eens een gezonde bron van energie!
  • Tot slot zorgen snellere deuntjes ervoor dat je geneigd bent om sneller te bewegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme