Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 6 mei 2014

Zo blijft je make-up wél de hele dag zitten

Je had vanmorgen toch make-up op gedaan? Aan het eind van de dag is je flawless face van weleer met de noorderzon vertrokken. Met deze handige tips en producten houd je je make-up de hele dag vers en op zijn plaats.

Gebruik een primer

Een primer gebruik je na je dagcrème en voor je make-up. Dit zorgt ervoor dat je foundation niet ‘versmelt’ met je huid en er de hele dag vers uit blijft zien. Er zijn ook special eye primers voor je oogleden, die smudgy oogmake-up voorkomen.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer €12,50
Dior Backstage Eye Primer €29,95

Ga voor waterproof

Waterproof mascara blijft beter zitten dan normale. Zeker wanneer je lenzen draagt is waterproof een uitkomst. Wel een goede oogmake-up reiniger gebruiken aan het eind van de dag, want van hard boenen krijg je rimpels.

Lancôme Hypnôse Doll Eyes Waterproof €32,95
Garnier Express 2 in 1 eye make up remover €5,59

Hydrateer

Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt door veel thee en water te drinken, maar gebruik ook een vochtverzorgende foundation wanneer je veel met droge lucht te maken hebt, bijvoorbeeld die fijne airco op kantoor. Op een goed gehydrateerde huid, blijft make-up beter op z’n plaats.

Bobbi Brown Extra Repair Foundation €46

Kies voor crème

Poeder heeft soms de neiging om een ‘Houdini’ te doen halverwege de dag, dus kies voor make-up met een crème textuur, want dat blijft beter zitten. Ga voor een compact foundation voor een snelle touch-up tussendoor en gebruik een crème blusher voor een gezonde blos op je wangen.

Chanel Le Blush Crème €34,95

Longlasting 2.0

Denk je bij longlasting aan stroeve eyeliners en muurvaste lipstick? Think again, want de nieuwste longlasting producten zijn van hoge kwaliteit, blijven perfect zitten en voelen ook nog eens heerlijk aan. Speur op etiketten dus naar termen zoals longlasting, longwear of smudge-proof.

L’Oréal Paris Super Liner Blackbuster €12,99

Reageer op artikel:
Zo blijft je make-up wél de hele dag zitten
Sluiten