Prachtig: deze website zorgt dat herinneringen blijven leven

Redactie 10 nov 2014 Persoonlijk

Als er iemand overlijdt, is er vaak behoefte aan een plek waar je samen kunt komen. Dit kan de begraafplaats zijn, een plaats waar hij of zij vaak kwam, of misschien heb je wel meer behoefte om af en toe nog een foto of filmpje te delen. Dat kan nu. Met Remembr.

Remembr. is een website waar je een pagina aan kunt maken voor de overledene waarbij je familie en vrienden kunt uitnodigen om met elkaar de mooie momenten te delen. Dit kunnen video’s zijn, maar ook foto’s. Daarbij is er een aparte sectie voor condoleances. Je bepaalt zelf de mate van openbaarheid. Zo zijn er ook algemene pagina’s waar iedereen iets op kan zetten. Een pagina maken is zeer eenvoudig en kosteloos.

Schermafbeelding 2014-11-10 om 15.12.02

Iets anders dan Facebook

Tegenwoordig worden er vaak berichten geplaatst op de Facebookpagina van de overledene, maar wellicht wil je liever niet dat iedereen jouw gevoel ziet. Daarom is Remembr. een uitkomst. Een van de gebruikers vertelt: ‘Mijn vader is een paar jaar geleden overleden. Eén van mijn zussen heeft een herinneringspagina gemaakt op Remembr. en sindsdien hebben we bijna dagelijks contact via de pagina. Allerlei foto’s en filmpjes komen voorbij die ik nog niet eerder gezien heb van mijn vader en ons gezin. (…) En het leuke is dat ook mijn zus uit Australië mee kan doen.’

Een mooi initiatief of toch een beetje gek? Wat vind jij? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Prachtig: deze website zorgt dat herinneringen blijven leven
Sluiten