Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Work & Life 16 mrt 2019

Met deze 7 tips boek je altijd goedkope vliegtickets!

Je kent het wel, als je zelf eens op vakantie wilt betaal je voor je gevoel altijd de hoofdprijs, terwijl bepaalde vriendinnen altijd voor een appel en en ei de wereld over lijken te reizen. Hoe doen ze dat toch? Wij geven tips zodat ook jij goedkope vliegtickets op de kop kan tikken!

Boek op de goedkoopste dag

Het is niet alleen essentieel om op de juiste dagen te vliegen, maar het is net zo belangrijk om op de juiste dagen te boeken! Veel vliegtuigmaatschappijen vernieuwen de prijzen van hun tickets op dinsdag en woensdag. Plan deze dagen dus in als zoekdagen naar goedkope vliegtickets! Ook is vliegen op dagen als dinsdag en woensdag vaak goedkoper dan in het weekend. Gelukkig geven steeds meer ticketsites het verschil in prijs per dag aan.

Wees flexibel in datum

We snappen het, soms is dit gewoon geen optie. Maar stel, je bent nog ongebonden, of je wilt wel weg met de kinderen, maar die zijn nog klein? Dan kan je de drukke vakantieweken en dagen ontlopen. Zoek in de zoekfunctie altijd op jouw ideale datum, maar met een marge van 3 dagen ervoor en erna. Ook flexibiliteit in vliegveld kan je veel geld besparen. Het verschil kan soms een uur extra reistijd zijn, maar een paar honderd euro verschil in totaal. Ook bieden sommige ticketwebsites goede deals aan van een vliegtuig gecombineerd met een huurauto. Hoewel veel mensen dit soort zaken liever zelf regelen, kan dit enorm veel schelen. Zeker als je een vliegveld kiest die wat verder van je bestemming ligt, maar veel goedkoper is.

Willekeurige bestemming

Misschien wel de leukste manier van een vakantie boeken. Je weet dat je even weg wilt en je weet ook wanneer. Maar de bestemming is flexibel. Een mooi uitgangspunt voor een aantrekkelijk prijsje! Gebruik hiervoor de zoekoptie van Skyscanner. Als bestemming kies je voor ‘overal’ en je krijgt direct een handige kaart te zien met bestemmingen en bijbehorende tarieven.

Kies voor een langere overstap

Dit klinkt een beetje raar, want laten we eerlijk zijn; niemand houdt van overstappen. Toch kan je hier ook een pluspunt van maken in je vakantie! Hoewel een overstap van een paar uur op een saai vliegveld absoluut geen lekker begin is, klinken drie 2 of 3 dagen op ontdekkingsreis in Dubai, Abu Dhabi, Singapore of IJsland al heel anders, toch? Skyscanner heeft een handige tool ingebouwd, waarin je aan kan geven dat je het oké vindt om voor goedkope vliegtickets  over te stappen. Als dat in ieder geval betekent dat je de stad in kwestie ook even kan bezoeken! Dit kan in steeds meer gevallen. Dit is wat je doet:
Selecteer een van- en naar bestemming

  1. Gebruik de Skyscanner zoekfunctie
  2. Zoek naar een populaire stop-over
  3. Vind de beste optie met een lange overstap
  4. Gebruik de ‘meerdere bestemmingen’-tool
  5. Bekijk welke airlines gratis stop-overs bieden

Meer info hierover vind je in dit artikel van Skyscanner.

Wees onzichtbaar op het internet!

Dit kunnen we echt niet vaak genoeg herhalen. Hoe vaak is het je inmiddels niet al gebeurd dat je een prachtige vlucht hebt gespot met een heerlijke prijs, maar dat deze de volgende dag alweer een paar tientjes duurder is geworden? Ons in ieder geval al veel te vaak. De websites van de vliegtuigmaatschappijen onthouden jouw cookies en weten zo naar welke vlucht jij kijkt. Daarom verhogen ze na verloop van tijd de prijs. Hoe kan je dit voorkomen? Wis elke dag je cookies of zoek naar goedkope vliegtickets in een incognito-venster.

Vergelijk verschillende zoekmachines

Hoewel een zoekmachine meestal al een vrij grondige samenstelling presenteert van verschillende aanbiedingen, zit er onderling toch ook nog veel verschil in prijzen.
Als je goedkope vliegtickets hebt gevonden op de ene site, is het soms toch nog wel de moeite waard om deze vlucht ook op andere sites te zoeken. Vergelijkingssites die wij fijn vinden in gebruik zijn Google Flights, Kayak, Kiwi & Skyscanner.

Boek je tickets ver vooruit

Een ticket een maand of 8 van tevoren boeken; wie doet dat nou? We geven toe; de spontaniteit van het reizen vervalt op deze manier een beetje, maar wat het je oplevert kan enorm zijn. Honderden euro’s kan je ermee besparen. Jammer genoeg werkt het bij vliegtuigmaatschappijen nog niet zo dat last minutes veel goedkoper zijn. Als vliegtuigen op het laatste moment nog niet vol zijn, worden tickets juist vaak duurder, om het ‘verlies’  op die manier nog enigszins te compenseren op de laatste boekers. Jammer! Weet je bijvoorbeeld al dat jullie volgend jaar vast zitten aan een bepaalde week, of staat er nu al een huwelijk op de planning voor volgend jaar? Wacht het niet af, maar zoek je goedkope ticket nu! Enne, doe dat dan wel op een dinsdag!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze 7 tips boek je altijd goedkope vliegtickets!
Sluiten