Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 20 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Even het overzicht kwijt? Zo creëer je een heldere geest

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Heb je het zo druk dat je dingen vergeet? We hebben het allemaal wel eens. Zo voorkom je het en houd je je geest scherp!

Vijf tips:

1. Een helderdere geest betekent een gelukkige geest

Gelukkig zijn bereik je met name door het hebben van positieve gedachtes. Je kunt er dus eigenlijk voor kiezen om gelukkig te zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer eens een dag lang uit elke negatieve situatie iets positiefs te halen. Je gaat je een stuk beter voelen, echt waar!

Bereiken wat je wilt? Zo leer je te manifesteren wat je wilt

2. Behandel jezelf zoals je je dierbaren behandelt

Je behandelt de mensen om je heen met respect en je gunt iedereen het beste. Maar, wees je ook wel een beetje aardig voor jezelf? Je moet jezelf nooit vergeten!

Als je lief bent voor jezelf, zorgt dat automatisch voor heldere geest. Denk aan een warm bad, een goed boek of een aflevering van je favoriete serie om even helemaal tot rust te komen. Trots zijn op jezelf, mag ook best overigens.

3. Houd je geest en je lichaam soepel

Sporten is goed voor je, maar je kunt er nog meer uit halen. Een afkeer hebben tegen je hometrainer, komt je heldere geest niet ten goede. Kies dus voor iets wat je wel leuk vindt, zonder dat je al een negatieve gedachte hebt geplant, voordat je aan de fysieke taak begint!

11 x gezonde gewoonten van over de hele wereld die je wilt overnemen

4. Stop met jezelf te veroordelen

Want gemeen zijn tegen jezelf, dat levert echt niets op. Iedereen maakt fouten en dat is hartstikke normaal. Mocht je per ongeluk een fout hebben gemaakt, of heb je een gemene mail van je baas gekregen; accepteer het, geef het een plekje en ga door met je leven.

Eeuwig zwelgen in zelfmedelijden is zonde energie. Denk aan een kind die voor het eerst gaat lopen: hij/zij zet een paar stappen, valt, lacht en probeert het nog een keer.

7 tips om gezond ouder te worden om nu al mee te beginnen

Een kind denkt niet na over wat anderen ervan vinden of denken. Bovendien, als je jezelf gaat veroordelen, mis je de les die je eruit kunt leren en daarvoor zijn die fouten nou juist zo handig.

5. Leer ‘nee’ zeggen

Het is zo makkelijk om altijd overal ‘ja’ op te zeggen, dan hoef je nooit de confrontatie aan te gaan. Maar wederom: als jij altijd dingen doet voor anderen zonder aan jezelf te denken, kun je die heldere geest wel op je buik schrijven. Je moet sterk zijn en keuzes durven maken.

25 goeie gewoonten voor een geweldige dag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Even het overzicht kwijt? Zo creëer je een heldere geest
Sluiten