Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 10 aug 2015

Zo fake je die perfecte strandlokken

Staan die nonchalante strandlokken ook elke zomer zo hoog op jouw beautylijstje? Met deze vijf simpele stappen ben je binnen no time in het bezit van een golf aan krullen op je kop.

Een beetje kunst-en vliegwerk geven je al snel die gewenste krullen of ‘natuurlijke’ slag in je haar. Zorg er in ieder geval voor dat je wat haarmousse, sea salt spray en knipjes in huis hebt, dan volgt de rest vanzelf.

1. Textured waves

Een moeilijke naam voor de wat grove krullenbos. Hoe krijg je die? Spray wat sea salt spray op vochtig of handdoekdroog haar, verdeel het in vier delen en vlecht het vervolgens losjes.

2. Zachte strandlokken

Yeah right, Kate Moss heeft altijd een haarstylist tot haar beschikking. Toch is deze zachte krul zo gepiept. Het enige wat je moet doen is je natte haar achter je oren plooien en vastzetten met een metalen knipje (ook boven je oren) om het effect te vergroten. Het schijnt dé truc te zijn onder beroemde haarstylisten.

3. Volumineuze krullen

Hoe krijg je dit voor mekaar zonder pluizend haar te krijgen? Kneed een goede haarmousse in je natte of handdoekdroge haar en vlecht het in een grote maar losse vlecht. Draai het vervolgens in een hoge knot (iets onder je kruin), terwijl je haar aan het drogen is. Dit zorgt voor een groots maar natuurlijk effect. Dit is ook zeker mogelijk voor halflang haar.

Lees ook: deze 5 mythes over haar zijn klinkklare onzin>

4. Gepolijste krullen

Dit lijkt dus serieus onmogelijk hè, maar het is oh-zo simpel. Maak voor het slapen gaan twee losse vlechten in je (natte)haar en zet ze vervolgens vast in een twist omhoog.

5. Zachte waves

Het heeft geen zin een krulmousse in je natte haar te kneden en vervolgens rustig af te wachten wat het gaat doen. Rol of twist verschillende plukken haar weg van je voorhoofd, zet vast met schuifspeldjes en zet vervolgens de föhn erop (met haast) of laat natuurlijk drogen.

Shoppen

1. Sea Salt Spray, €8,99 John Frieda
2. Droogshampoo, €3,99 H&M
3. Styling mousse voor krullen, €22,95 Kérastase
4. Surf Spray, €27,90 Bumble&Bumble
5. Walk on the beach shampoo, €21,95 The Insiders

Iedereen is jaloers op je mooie krullenbos, maar ze moesten eens weten. Deze 10 dingen herkent iedereen met krullen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo fake je die perfecte strandlokken
Sluiten