Zo ga je zorgeloos met en zónder je kind eropuit

Met een kind zit je niet met vier minuten flawless op de fiets. In die tijd probeer je net wat mascara op te doen, terwijl je een lekkend kind aan het troosten bent. Hoe je zorgeloos een dagje eropuit trekt met of juist zonder de kleine? Voorbereiding is het halve werk!

Gun jezelf de tijd

Met kinderen is elke handeling een activiteit. Van aankleden tot ontbijten. Een dagje weg met een kleintje kost je gewoon net wat meer tijd dan dat halfuurtje dat je vroeger nodig had in het pre-kinderen-tijdperk. Dus pak een dag van tevoren al de luiertas of het rugtasje in, leg de outfits voor je kind en jezelf de avond ervoor al klaar en zet de wekker een uurtje eerder om alles op je gemakje te doen. Als je al niet vroeg wakker was.

Laat je huis veilig achter

Wanneer je eenmaal die voordeurdrempel over bent, voorkom je een hoop kopzorgen als je de boel veilig achterlaat. Als je bang bent of er niemand stiekem in je huis snuffelt terwijl jij een leuke dag hebt, kun je met ThuisWacht checken of dat inderdaad het geval is. En je hoeft niet om de minuut op je telefoon te kijken. Je krijgt vanzelf een berichtje als zich een verdachte situatie voordoet.

ThuisWacht houdt namelijke elke vorm van verdachte bewegingen in de gaten, dankzij de camera met bewegingssensor en een sirene. Zoals een raam dat geforceerd wordt of een deur die opengaat. Via de app schakel jij gewoon hulp in als het nodig is en hoef je niet halsoverkop he-le-maal naar huis.

Houd het klein

Een middagje in de dierentuin naar aapjes zwaaien klinkt heel romantisch, maar in werkelijkheid wandel je van toilet naar toilet en moet je stoppen bij iedere knuffelbeestenwinkel. Maak je plannen niet te groot als je kleine kinderen hebt. Een tochtje naar het park is al een hele rit en daar is ook meer dan genoeg te doen, zoals eendjes voeren. Of ga een ochtendje naar de markt waar je een visje proeft en je kind fruit mag uitzoeken. Vermijd het ov en sowieso de drukte zoveel mogelijk om het voor jou en de kids een ontspannen middagje te laten zijn.

Ga samen met iemand

Zijn de kids altijd te druk buitenshuis of heb je net een baby erbij? Nodig een vriendin of oma uit om met je mee te gaan als je partner niet kan of moet werken. Die extra paar handen zijn fijn in tijden van nood en zo heb jij ook af en toe je handen vrij. Een leuk dagje voor iedereen

Kidsproof

Wil je ergens lunchen of een dagje naar een andere stad? Check van tevoren hoe kidsproof de plekken zijn waar je naartoe wilt. Is er bijvoorbeeld een wandelwagen of bolderkar aanwezig in de dierentuin? Scheelt je slepen. Of kun je makkelijk met je eigen wandelwagen op een locatie komen? Plan je routes en zoek specifiek naar eetplekken die leuk zijn voor kinderen of parken waar er genoeg schaduw is en er een mogelijkheid is om te kolven, bijvoorbeeld.

En niet onbelangrijk: check het weer! Met regen zit je liever binnen en als het heet is, heb je een parasol nodig op het strand. Zorg voor een plan B als je dagje strandje letterlijk in het water valt.

Oefening baart kunst

Voor je een complete dag weg bent, begin met kleine stapjes. Letterlijk. Als je kinderen nog klein zijn, maak dan eerst je dagelijkse blokje om wat groter en breid langzaam uit naar een uitstapje naar de plaatselijke kinderboerderij of middagje treinen. De trein is door de ogen van een kleuter immers ook al reuze-interessant. Je kids en jij raken zo op een rustig tempo gewend aan de verschillende geluiden en mensen om je heen.

Als je wat later bent…

Ben je een dagje wezen winkelen met een vriendin of een dagje naar een spa geweest en wordt het later? Via Thuiswacht zie je in een oogopslag of de kids om vier uur weer veilig thuis zijn. Via de app heb je eigenlijk een soort extra ogen die je helpen thuis in de gaten te houden. Dus als je dan iets later thuiskomt dan de bedoeling, hoef je je geen zorgen te maken of het allemaal goed gaat. Je krijgt vanzelf een seintje.

Heb je een minuutje? Doe mee met dit korte onderzoekje en maak kans op een tegoedbon van kleertjes.com.In samenwerking met Interpolis

Reageer op artikel:
Zo ga je zorgeloos met en zónder je kind eropuit
Sluiten