Iris Kodde
Iris Kodde Gezondheid 30 dec 2015

Zo ga jij zonder pijn aan je voeten en op hoge hakken het nieuwe jaar in!

Starend naar je nieuwe, prachtige en vooral (te) hóge hakken bedenk je je hoe je het de hele avond gaat volhouden op die dingen. Je probeert je de pijn voor te stellen en neemt daarna in je hoofd alvast afscheid van je voeten. Was er maar een oplossing voor dit hoge-hakken-probleem…

Geen zorgen! Doorzoek je sokkenla en pak je dikste paar sokken. Doe deze aan in je hakken (staat misschien niet heel charmant, maar het is voor het goede doel). Loop hier nu ongeveer twintig minuutjes mee door het huis en herhaal dit drie maal. Hierdoor wordt het leer van je hakken namelijk soepeler en gaat de vorm van de schoen meer naar jouw voet staan.

Een hele avond op hakken? Doei voetjes

Is het inlopen niet het probleem voor jou, maar zit het hem vooral in een hele lange nacht lopen op deze hemelse heels? Begrijpelijk. Maar ook hier is een oplossing voor. Pak een stukje tape en bind je tweede en derde teen (geteld vanaf je kleine teen: ik noem ze ringteen en middelteen) aan elkaar. Dit klinkt gek, maar er zit zelfs een logische reden achter. Er loopt namelijk een zenuw tussen deze twee tenen, die de pijn van hakken veroorzaakt. Door je tenen aan elkaar te tapen verlicht je de druk op die zenuw. Oftewel minder pijn.

Famme-lezeres Wendy Troost ontwikkelde op basis van dit principe de Toethreefour. Een ‘elastiek’ dat je om je derde en vierde teen bindt. Famme testte hem en het werkt! Bestellen doe je hier.

Tadaaaa! Hoe blij ben jij met deze tips? En hoe hoog zijn de hakken die jij dit jaar aantrekt? Reageer op onze Facebook!

Haha, lees ook: Stellen vrouwen op hakken zich aan? Deze man probeerde het uit >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo ga jij zonder pijn aan je voeten en op hoge hakken het nieuwe jaar in!
Sluiten