Redactie
Redactie Body 1 jan 2015

Zo haal je het maximale uit je sportschoolabonnement!

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Misschien werken die goede voornemens voor jou niet helemaal, maar geef dat sporten op z’n minst een kans. Geen excuses meer als ‘Het wordt een dure grap als ik maar één keer per week ga’, want wij hebben tips om het maximale uit je sportschoolabonnement te halen.

Je neemt het je nu echt voor. Dat abonnement voor 7 dagen in de week, laat je een stok achter de deur doen zetten. Zo heb je de vrije keus om minstens 2 dagen per week te gaan. Maar dan begint het echt leven: je werk loopt uit, de oppas zegt af of je hebt een etentje in de planning staan. Voor je het weet, zijn er 3 weken voorbij en heb je nog maar een aantal keer gesport. Met de onderstaande redenen blijf je gemotiveerd en haal je alles uit je sporschoolabonnement.

Kies een sportschool die bij je past

Nog geen sportabonnement? Ga dan voor een sportschool die aan jouw wensen voldoet. Het is natuurlijk fijn als je een abonnement voor €15 per maand kunt vinden, maar voel je je daar wel prettig en bieden ze ook de juiste begeleiding? Hou je meer van klasjes, kijk dan naar hun rooster. Wil je snel klaar zijn? Er zijn sportscholen die aan 30-minuten-lessen doen. Of misschien vind je het fijn om met alleen maar vrouwen te sporten. Ook daar zijn sportscholen voor. Oppas nodig? Sommige filialen bieden een gratis babysitter. Kijk overigens ook eens naar de voorwaarden van bedrijsfitness bij je werk. Sommige bedrijven bieden een samenwerking met een sportschool waarbij het mogelijk is om (een deel van) je sportschoolabonnement te declareren.

Plaats is belangrijk

Wanneer sport je? Is dat direct voor of na je werk, of liever ‘s avonds na het eten? Kijk dus goed naar de plaats van je sportschool. Je hebt namelijk geen zin om ‘s avonds nog eens twintig minuten te fietsen voor een verfrissende workout. Ervaring leert: hoe dichter bij huis, hoe eerder je gaat. Vooral als je een druk schema hebt.

Kies het sportschoolrooster dat bij je past

Is vroeg in de morgen voor jou het ultieme tijdstip? Dan zou een sportschool die al om 07.00 uur opengaat heel fijn zijn. Kun je pas na 21.00 uur ‘s avonds? Kijk dan eens of er een klasje is rond dat tijdstip.

Maak gebruik van de extra’s

Krijg je een gratis les personal training? Neem die! Is er iemand die een aangepast schema voor je kan maken? Maak daar gebruik van. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en waar je aan moet werken. Op deze manier doe je niet zomaar wat en heb je echt een doel. Vaak is er ook een zonnebank, zwembad en/of sauna aanwezig. Leuke extra’s die zorgen voor wat afwisseling.

Probeer

Geven ze boksles op de sportschool? Kijk dan eens of je dat wat vindt. Je dacht dat het niets voor jou was, maar het blijkt achteraf misschien wel de beste workout ooit te zijn. Misschien is yoga meer voor jou of ben je het gelukkigst op de apparaten. Vaak bieden sportscholen een gratis proefles aan. Doe dit, want zo krijg je de vibe die op de sportschool hangt mee.

Kom op, doorzetten!

Hoe meer tijd er tussen twee sportschoolbezoeken zit, hoe minder belangrijk je het gaat vinden. Dus, kom van die bank af, maak tijd en zorg ervoor dat het een vast item wordt, aanvullend op je dagelijkse bezigheden.

Lees de kleine letters

Neem het sportschoolcontract eerst mee naar huis, voordat je zomaar iets tekent. Zo raak je nooit teleurgesteld en kun je altijd nog vragen stellen over dingen die niet duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Zo haal je het maximale uit je sportschoolabonnement!
Sluiten