Zó heftig reageert je lichaam op het drinken van de populaire PSL (Pumpkin Spice Latte)

‘Een Pumpkin Spice Latte, alsjeblieft’. Het populaire herfstdrankje vliegt over de toonbanken, want voor vele koffieliefhebbers is het drankje favoriet. Daarnaast klinkt het gezond, zo’n pompoenkoffie. Toch?

Eens in de zoveel tijd trakteer ik mezelf op een latte bij de Starbucks. Ik loop er langs als ik naar de redactie loop (ja, soms ben ik in een sportieve bui en loop ik 25 minuten van Amsterdam Centraal naar kantoor). En om mezelf te verwennen (lees: omdat ik de verleiding niet kan weerstaan), koop ik af en toe een overheerlijke latte bij de Starbucks.

Een aantal weken geleden stond er een enorme rij voor de Starbucks op het Damrak. Wat bleek: de Pumpkin Spice Latte, dé favoriet van bijna alle Starbucks liefhebbers, werd weer verkocht! Nog een reden om te vieren dat de herfst weer begonnen is.

Being so basic. ??☕️ #basic #psl #pumpkin #pumpkinpatch #pumpkinspicelatte #starbucks #fallfestivities #fall

Een foto die is geplaatst door Lizzie (@lizzie_kidwell) op

Maar toen ik gisteren weer met mijn Starbucksbeker op de redactie zat, verslikte ik me bijna in die lekkere, maar oh zo zoete pompoenkoffie. Ik stuitte namelijk op deze infographic, waar precies wordt uitgelegd wat zo’n Pumpkin Spice Latte met je lichaam doet.

LEES OOK: Deze koffietrend is een droom voor elke cafeïne lover

Infographic

Yahoo Health ontwierp een infographic waar in staat wat er met je lichaam gebeurt na het drinken van een PSL. En ai, voor onze gezondheid kunnen we toch echt beter stoppen met het dagelijks wekelijks drinken van deze zoete lekkernij.

[source id=”attachment_121236″ align=”none”][/source]

Waar ik persoonlijkst het meeste van schrok, is dat er 12 (!) scheppen suiker in een PSL zitten. En waar ik gezond bezig dacht te zijn (pompoen = groenten = gezond), ben ik ook mooi in de val gelokt. De latte bestaat blijkbaar maar voor 2 % uit pompoenpurree. Zo gezond als het drankje klinkt, is het dus echt niet.

Herkenning

Herken ik het? Ja. Een uur na het drinken van een PSL moet ik inderdaad altijd naar het toilet. En misschien is het toeval, maar ik merk ook dat ik ‘s middags altijd extra hongerig ben na het drinken van een latte van de Starbucks.

De volgende keer denk ik misschien nog een keer extra na als ik in de rij sta bij mijn favoriete koffietent. Misschien toch maar een Chai Tea Latte?

Koffieliefhebber en moeder? Dan herken je dit sowieso: 9 treffende gelijkenissen tussen een peuter en koffie

Bron hoofdfoto: theodysseyonline

womenshealthmag

Reageer op artikel:
Zó heftig reageert je lichaam op het drinken van de populaire PSL (Pumpkin Spice Latte)
Sluiten