Redactie
Redactie Kids 16 mrt 2015

Herkenbare fotoserie: knuffelbeesten met een verhaal

Die van mij heette ‘Herman’. Of eigenlijk heeft m’n moeder hem deze naam gegeven. Ik vond deze naam verschrikkelijk stom en noemde hem ‘Beer’. Beer en ik zijn, pak ‘m beet, achttien jaar lang onafscheidelijk geweest. Toen de relaties serieuzer werden, was er geen plek meer voor Beer.

Mijn dochter heeft nu ook een ‘Beer’. Alleen heet die van haar ‘Konijn’ (what’s in the name?). Konijn is pas 2, maar ziet eruit als 200. Konijn is klein, heeft kapotte oren, heeft een grijze gloed gekregen en stinkt een uur in de wind. Maar een leven zonder Konijn, is als Bonnie zonder Clyde. Dochter en Konijn zijn één.

De echte knuffelbeesten

Zelf heb ik het weleens geschreven: ga naar de winkel en koop twee knuffels. Helaas trapt I. hier niet in. Ze heeft er één en dat is de ware. Hij ruikt zoals zij dat wil, ze valt met ‘m in slaap en ze zoekt troost bij ‘m. Konijn’s rechteroor is haar houvast, de rest is bijzaak. Konijn krijgt te eten wanneer zij eet, hij zegt ‘ja’ als zij dat wil en ‘nee’ als zij dat ook wil.

Deze knuffels zijn heilig voor ons en ons kroost. Ze zijn onvervangbaar en zullen je altijd dierbaar blijven. Ze zijn op de hoogte van al onze geheimen en ze hebben aardig wat tranen opgevangen. Fotograaf Katja Kemnitz wilde deze bijzondere items vastleggen en verzamelde een aantal knuffels met een verhaal. Naast deze varianten legde ze gloednieuwe exemplaren neer. Niks haalt het bij de doorleefde pluizenbeesten. Want die zijn ‘echt’. Bekijk de mooie en herkenbare fotoserie.

Is het knuffelbeest van je kind toch echt zoek? Misschien vind je ‘m hier!

Hoe ziet het knuffelbeest van jouw kind (of jezelf) eruit? Deel een foto met ons!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Herkenbare fotoserie: knuffelbeesten met een verhaal
Sluiten