Yara Mens
Yara Mens Relatie 17 aug 2017

Zo houd je de seks spannend in een lange relatie

Elke keer hetzelfde riedeltje, te moe zijn (hallo, leven met kinderen), je niet echt bepaald sexy te voelen (‘die grote onderbroeken zitten gewoon veel fijner!’) of gewoon niet meer echt die spanning voelen kan er allemaal voor zorgen dat je met je partner in een sekssleur terecht komt. Gelukkig zorg je er met deze 5 tips voor dat je elkaar binnenkort weer de kleding van het lijf scheurt.

1. Maak seks weer prioriteit

Door jullie drukke leven verdwijnt de seks steeds meer op de achtergrond. In de avond ben je doodmoe, en snel tijd voor een vluggertje als er twee kinderen door het huis rennen word je ook niet blij van.

Toch is dat zonde, want seks zorgt er wel voor dat je verbonden met elkaar blijft. Onthoud daarom dat je ook gewoon tijd vrij moet maken voor seks en geloof ons: dit is een stuk leuker punt op je ‘must-do’ lijstje dan opruimen en wassen!

5 tips voor een spannender seksleven

2. Make it hot & spicy! 

Als je elke keer hetzelfde standje doet, wordt het natuurlijk nogal eentonig dus het is goed om af en toe wat anders te proberen. Denk bijvoorbeeld aan het praten en uitvoeren van jullie seksuele fantasieën, een nieuwe plek (sex on the beach?), elkaar meer en langer teasen, zeggen dat je geen slipje aan hebt tijdens het etentje (en niet erbij vertellen dat dit is omdat je eigenlijk geen tijd had om te wassen) of probeer wat dingen uit met slagroom, ijsklontjes, zweepjes of whatever suits you.

Nog een tip: zet allebei je telefoon uit om te voorkomen dat die ineens afgaat en je helemaal uit het moment bent (en je toch even moet checken wie je nou belde..).

5 tips voor intensere orgasmes

3. Meer tijd samen

Dit is misschien nogal voor de hand liggend, maar wordt vaak vergeten. Zorg voor voldoende quality tijd samen. Als jullie er samen even tussenuit zijn, zul je zien dat je elkaar weer met andere ogen bekijkt.

Dan is je partner niet ‘die man die ook soms in huis loopt’ maar weer die sexy vent waar je vroeger verliefd op werd en avonden mee in de kroeg kon doorzakken (en eventueel tussendoor de wc insleurde).

4. Voel je sexy!

Zin hebben in seks kan een mindset zijn. Als je niet lekker in je vel zit, zorgt dat ervoor dat je je automatisch ook niet erg seksueel voelt.

Zit je haar goed, en heb je een leuk jurkje aangetrokken? Je zult zien dat niet alleen je partner blij verrast zal zijn, maar ook dat je zelf ineens veel meer zin hebt in wat sexy time. 

Sexy time! 14 tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

5. Pas je verwachtingen aan

In het begin kon je niet van elkaar afblijven maar als je al jaren samen bent gaat die spanning er toch een beetje vanaf. Bovendien werken je hormonen als je ouder bent ook vaak anders, wat ervoor kan zorgen dat je niet meer die twintiger bent die NU. SEKS. MOET.

Nadat je jaren een relatie hebt kan dat anders zijn en dat is helemaal niet erg. Ga je geen zorgen maken dat je elkaar niet meer aantrekkelijk vindt als je net even iets minder wilt. Laat die verwachtingen los en je zult zien dat je echt wel weer die momenten hebt waarop je niet anders dan je partner wil.

Dus eh, rest ons nog maar een ding te zeggen: veel plezier vanavond ;)!

Met deze tips geef je je seksleven een boost (zonder je partner te kwetsen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo houd je de seks spannend in een lange relatie
Sluiten