Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 18 oktober 2015

Zó houd jij die discipline voor de sportschool een stuk langer vast

Je hebt een abonnement op de sportschool genomen en helemaal ready om te gaan knallen. En dat wil je natuurlijk langer gaan volhouden dan één week, nemen we aan. Lees daarom onderstaande tips, zodat je écht kunt werken aan een fittere levensstijl. Ook op langere termijn.

[STAP stap=”1″]

Zet jezelf ertoe

Als je van jezelf weet dat je niet zo ruim zit in je zelfdiscipline, zorg dan dat je de dag van tevoren al je sportspullen klaar legt. Dat maakt het de volgende dag een stuk makkelijker om de stap naar de sportschool te maken. En dan op de dag zelf niet terugkrabbelen, maar gáán!

[STAP stap=”2″]

Loop niet meteen te hard van stapel

Als je begint met sporten moet je lichaam daar eerst aan wennen. Je spieren zijn nog niet zo veel gewend, dus begin met lichte oefeningen. Is afvallen je hoofddoel, denk dan niet dat de kilo’s er meteen in de eerste week al als een razende af vliegen. Opbouw is het codewoord voor een fitte levensstijl.

[STAP stap=”3″]

Begin met cardio

Als je begint met hardlopen of fietsen werk je je hartslag omhoog, waardoor je vet verbrandt. Houd je workout wel langer dan twintig minuten vol. Dan wordt je vetverbranding namelijk pas in werking gezet. Als je klaar bent met je warming-up kun je verhuizen naar de krachttraining om specifiekere delen van je lichaam te trainen.

[STAP stap=”4″]

Plan vooruit

Als je doelloos rondloopt is het op een inspiratieloze dag makkelijk om naar huis te gaan, en dat wil je niet! Maak daarom voordat je naar de sportschool gaat een lijstje met wat je daar allemaal wilt gaan doen. Je zult zien dat het je een heel voldaan gevoel geeft als je jouw lijstje hebt afgewerkt.

[STAP stap=”5″]

Ga samen naar de sportschool

Met een vriend of vriendin trainen is een stuk gezelliger dan in je eentje. Dat maakt het ook gelijk een stuk makkelijker om ook echt te gáán, want je wilt de ander natuurlijk niet teleurstellen.

[STAP stap=”6″]

Geduld is alles

Discipline is heel belangrijk, maar zonder geduld kom je nergens. Een studie heeft bewezen dat het minimaal zes weken duurt voor je aan je nieuwe routine gewend bent. De kunst is het om het daarna vast te houden. Go for it!

Zo haal je het maximale uit je sportschoolabonnement >

Reageer op artikel:
Zó houd jij die discipline voor de sportschool een stuk langer vast
Sluiten