Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 4 jun 2014

Zo krijg je ze wél aan het eten

Het moeilijkste moment van de dag met kleine kinderen? Het avond eten, zeg je? Juist, bij ons in huis in ieder geval wel. En als je ze eindelijk een prak weet voor te zetten die ze wel willen eten zijn ze er na een paar weken weer op uitgekeken. Hoe krijg je je kinderen aan het eten? Nou, bijvoorbeeld met een bordje eet kunst waar je je ogen van uitkijkt. Vliegt ‘t eten vast zo naar binnen. Iemand nog een hapje Lady Gaga of Hello Kitty?

De Maleisische Samantha Lee blogt onder de naam Eatzybitzy en maakt en post de meest geweldige borden eten, geinspireerd op de bento box traditie uit Japan. Zelf rijs en groente hatertjes zullen deze bordjes sterren en cartoon helden niet kunnen weerstaan. Een greep uit haar creaties:

Van een andere, maar zeker niet minder mooie stijl zijn de borden van Culinary Canvas. Haar food kunstwerken zouden bijna aan de muur kunnen hangen en vertellen verhaaltjes op een bord. Van diverse soorten vervoer tot dieren tot bloemen gemaakt van zoete aardbeien. Om bij te watertanden.

Met als toetje een bordje snoep…

Voor degenen die denken, ja dahag, ik ga niet de hele dag in de keuken staan voor een mooi opgemaakt bordje… dichterbij huis vind je de evenzo leuke, simpele creaties van vader Timo Sorber die een tijd geleden al eens een mooie foodproductie maakte waar mijn kinderen in ieder geval wel van gingen eten.

Welke bordje foodart kies jij?

Reageer op artikel:
Zo krijg je ze wél aan het eten
Sluiten