Eva Dusch
Eva Dusch Kids 22 juni 2016

Zo kun je alle kindertekeningen op creatieve wijze bewaren

De kunstzinnige uitspattingen van je kinderen zijn fantastisch. Maar voor je het weet zwem je in de tekeningen en frutsels. Weggooien is doodzonde (en niet gewaardeerd). Hierbij 15 manieren om ze op creatieve wijze tentoon te stellen (nee, de koelkast telt niet meer mee).

‘Mijn dochter is pas zes maanden oud en kan nu al tekenen. Ik zou het op de koelkast hangen, maar eerlijk gezegd, het is absolute rommel.’ Aldus acteur Ryan Reynolds op Twitter. We kunnen niet ontkennen dat dit ons enigszins bekend in de oren klinkt. Maar we prijzen hun creativiteit en goede bedoelingen en we zien graag hun blije gezichtjes wanneer hun werkjes eenmaal in de huiselijke etalage staan.

[STAP stap=”1″]

De kindergallerij

Ofwel, lijst hun mooiste werkjes in (gekleurde lijstjes) en hang deze aan de muur. Als ‘galeriehouder’ aan jou de taak dit in goede banen te leiden, want er is wel degelijk een verschil tussen een mooie fotomuur en een geweldige fotomuur. Gebruik wissellijstjes zodat je de tekeningen regelmatig makkelijk en snel kunt verwisselen.

[STAP stap=”2″]

Maak een waslijn aan kunst

Geen nieuwe manier, wel een handige. Gebruik een leuke waslijn, zoals deze roze vogeltjes, om de tekeningen aan op te hangen.

[STAP stap=”3″]

Het magneetbord

Bron: Sfgate

Deze is handig voor je boodschappenlijstje, maar je hangt ook zonder veel gedoe (dus géén plakband) alle tekeningen op.

[STAP stap=”4″]

Inlijsten met tape

Al eens van Washi-tape gehoord? Met deze kleurige tape kun je de tekeningen op een creatieve manier opplakken of zelfs ‘inlijsten’.

[STAP stap=”5″]

Op de boekenplank

Foto’s neerzetten in plaats van ophangen wint steeds meer aan populariteit. Zet ze op de grond of op de boekenplank.

[STAP stap=”6″]

Maak er een fotoboek van

Digitale fotoboeken zijn niet alleen leuk voor vakantiefoto’s, ook om te vullen met kindertekeningen. Zo hoef je ze niet allemaal stuk voor stuk te bewaren en heb je een uniek aandenken voor later.

[STAP stap=”7″]

Kunstzinnige app

De app Artkive hoort zeker in dit rijtje thuis! Hiermee kun je namelijk alle kunst van je kinderen digitaal bewaren en in een ‘fotoboek’ omzetten. Fotografeer met je smartphone de tekeningen van je kinderen en tag ze met een naam, datum en omschrijving. Je kunt ze zo ook makkelijk delen met elkaar.

[STAP stap=”8″]

Persoonlijk prikbord

Soms gaat het niet om de tekeningen van je broertjes of zusjes, maar om die van jou. En elk kind wil graag erkenning voor zijn of haar werk. Geef ze daarom een persoonlijke Hall of Fame met een eigen prikbord. Wedden dat ze hier apetrots op zijn (en wij ook).

[STAP stap=”9″]

Maak een collage

Dit moet absoluut in overleg met de kunstenaar zelf, maar met toestemming kun je van de berg aan tekeningen een mooie collage maken. Knip delen van verschillende tekeningen uit (of gebruik een figuurpons) en herschik de super stylish stukjes tot één fraai geheel.

[STAP stap=”10″]

Combineer ze in één frame

Zo heb je een mooi overzicht van de vele tekeningen die er zijn gemaakt. Je scant de tekeningen los in, verkleint ze en drukt ze op groot formaat af.

[STAP stap=”11″]

Maak er kaarslichtjes van

Wikkel ze om de glaasjes met theelichtjes heen.

[STAP stap=”12″]

Maak er manchetknopen van

Bron: Etsy

Leuk om opa’s of oma’s mee te verrassen.

[STAP stap=”13″]

DIY Magneetjes

Wat een grappig idee! In plaats van naarstig op zoek te gaan naar magneetjes om de kindertekeningen mee op te hangen, verander de tekeningen zelf in magneetjes. Klinkt als een tovertrucje, maar je moet er wel even voor aan het werk. In deze tutorial zie je hoe je ze maakt.

[STAP stap=”14″]

Tekening wordt knuffel

Het originele idee komt van Child’s Own Studio. Maar er bestaat gelukkig ook een Nederlands initiatief: tekenjeknuffel.nl. Hou hun website goed in de gaten om te zien wanneer ze weer actief zijn.

[STAP stap=”15″]

3D-printing

Crayon Creatures biedt een 3D-printing service, waarmee je kindertekeningen kunt omzetten in levensechte beeldjes. Stuur een tekening in en je krijgt er een zandstenen figuur terug. Het kost € 99,- voor de productie en € 15,- om het te laten verzenden. Al met al dus best een investering, maar dan heb je wel een levenslang aandenken.

Heb jij nog een goede tip? Laat het weten op Facebook!

Maak een ‘lifebook’ op de muur om jullie baby te verwelkomen>

Reageer op artikel:
Zo kun je alle kindertekeningen op creatieve wijze bewaren
Sluiten