Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je flink geld besparen: 5x waarom reizen in het laagseizoen verstandig is

Reizen in het laagseizoen is super relaxed. Je hebt niet alleen minder last van andere toeristen, je kunt ook veel geld besparen. Afhankelijk van de bestemming, kun je flinke korting krijgen vergeleken met het hoogseizoen. Hier lees je hoe je geld kunt besparen door te reizen in het laagseizoen:

Pssst, ben je nog niet uit over de vakantiebestemming? Kijk eens wat volgens je sterrenbeeld een geschikte bestemming is! 

1. Frequentflyerprogramma

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die vaak vliegende klanten (frequent flyers, what’s in a name) aan zich willen binden door frequentflyerprogramma’s aan te bieden. Het idee van zo’n programma is dat je punten kunt sparen (bijvoorbeeld Airmiles) die je eventueel later weer kunt gebruiken bij het boeken van een nieuwe vlucht (of een upgrade naar business of first class). Een bekend frequentflyerprogramma in Nederland is Flying Blue van onder andere KLM. Je kunt met een Flying Blue account gevlogen miles als punten sparen die je weer kunt inzetten als ruilmiddel tegen vliegtickets, upgrades en/of hotelovernachtingen. Met die punten krijg je vaak ook een hogere ‘status’. Dat betekent dat je (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij) soms gratis upgrades krijgt, of voorrang krijgt met baarden.

2. Scoor een last-minute deal

Lekker spontaan én goed voor de portemonnee: scoor een last-minute deal! Tegenwoordig zijn last-minute prijzen niet altijd meer zoals we gewend zijn, maar met een beetje zoekwerk valt er echt nog wel een goede deal te halen.

3. Vergelijk accommodaties

De meeste accommodaties concurreren op prijs tijdens het laagseizoen. Lees: er zullen accommodaties zijn die een sterk tarief hanteren. Kijk ook eens naar Airbnb’s in plaats van hotels of appartementen.

4. Op zoek naar goedkope vliegtickets

Er zijn best wat trucjes hoe je zo goedkoop mogelijke vliegtickets kunt scoren. Het is bijvoorbeeld van belang op welke dag je de vliegtickets wil boeken, maar ook vóór welke dag. Dinsdag en woensdag zijn de beste ‘zoekdagen’ omdat vliegtuigmaatschappijen hun prijzen dan vernieuwen. Vliegen op dagen als dinsdag en woensdag zijn ook vaak goedkoper dan het weekend. Via welke browser je gaat boeken is ook van belang (en hoe vaak je de tickets al hebt bekeken). Famme’s Rachelle zocht het uit: hier kun je meer lezen over goedkope vliegtickets scoren.

5. Volg de locals

Op de trip zelf – en dit kan ook prima in het hoogseizoen – is het verstandig om locals te volgen. Bij toeristische plekjes zijn natuurlijk genoeg restaurantjes, winkeltjes, cafe’s, noem maar op. Maar de prijzen hier zijn vaak veel hoger dan waar de locals eten en een drankje gaan doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme