Commerciële Content
Commerciële Content Gesponsord 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je heel simpel geld besparen dankzij wildvreemden

Je zou het misschien niet zo snel zeggen als je op straat om je heen kijkt. Maar al die mensen die jij niet kent kunnen ervoor zorgen dat je jaarlijks tot wel honderden euro’s bespaart.

Hoe dan? Nou, eigenlijk is het vrij simpel. De Consumentenbond heeft namelijk een heel slim, maar eenvoudig plan opgezet dat inmiddels al enkele jaren zeer succesvol is.

Collectief besparen

Het gaat om je energierekening. Toch iedere keer weer een fiks bedrag dat je kwijt bent. En nu we waarschijnlijk vaker thuis zullen zijn, loop je het risico dat dat nog wel hoger zou worden. Dat hoeft dus niet. Sterker nog; je kunt zelfs geld besparen.

Als je iets in grote aantallen koopt, wordt het over het algemeen goedkoper. Dat geldt niet alleen op de markt, maar ook grotere ondernemingen werken op deze manier. En dat is precies waar de Consumentenbond handig gebruik van maakt. Door zoveel mogelijk mensen op te trommelen wordt een collectief gesmeed van consumenten. Met dat collectief als aantrekkelijk klantenpakket achter de hand, worden energieleveranciers uitgedaagd tegen elkaar op te bieden. Hoe meer mensen er meedoen, hoe goedkoper de leverancier zijn stroom en gas levert. De Consumentenbond laat overigens alleen ‘groene’ leveranciers meebieden.

Goede deal

De Consumentenbond zorgt er vervolgens voor dat de beste deal wordt geselecteerd en van dat aanbod profiteert iedereen die zich bij het zogenoemde Energiecollectief heeft aangesloten. Een scherpe prijs dus en veel gemak, want de Consumentenbond zoekt het allemaal voor je uit.

Het is zo eenvoudig en doeltreffend dat niet meedoen in feite hetzelfde is als op straat een paar tientjes zien liggen en ze toch niet oprapen. Je kunt je geheel vrijblijvend inschrijven bij de Consumentenbond voor dit collectief en afwachten of het aanbod je aanstaat. Is dat het geval, dan regelt de Consumentenbond de overstap. Je hoeft dus zelf vrijwel niets te doen en toch kun je aan het eind van het jaar tot wel honderden euro’s hebben bespaard.

Het scheelt echt

De Consumentenbond adviseert om sowieso ieder jaar je energiecontract te vergelijken. Dat kun je zelf doen met de Energievergelijker. Maar nog makkelijker is het om dus mee te doen aan het Energiecollectief. Hoe meer inschrijvers, hoe lager de tarieven. Dit keer is het voordeel gemiddeld €293 in 1 jaar, of zo’n €660 in 3 jaar.

Rollen omgedraaid

De Consumentenbond draait met behulp van de grote groep particuliere als het ware de rollen eens om. Niet de leveranciers bepalen de prijs. Nee, dat doet het collectief! Want is de leverancier te duur, dan loopt -ie een heleboel klanten mis. En omdat de concurrentie tussen de energieleveranciers erg groot is, kunnen ze die grote groep klanten eigenlijk niet missen. Zo weet je als consument in ieder geval één ding zeker: je hebt een goede energiedeal te pakken.

Op de site van de Consumentenbond kun je terecht voor de antwoorden op al jouw mogelijke vragen over het Energiecollectief.

In samenwerking met de Consumentenbond

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo kun je heel simpel geld besparen dankzij wildvreemden
Sluiten