Zo laat je een avocado rijp worden in minder dan 10 minuten

Culinair

Heerlijk zo’n avocado, maar deze vrucht heeft een minpuntje: koop je in de supermarkt een ‘eetrijpe’ avocado, dan zijn ze vaak nog steeds zo hard als steen. Geen zorgen: met deze handige truc heb jij dit probleem binnen no time opgelost.

Zo krijg je het in tien minuten voor elkaar:

Wikkel aluminiumfolie om de avocado en leg de vrucht in de oven. Bak de avocado 10 minuten lang op 200 graden (of totdat hij zacht wordt). Haal het aluminiumfolie er daarna voorzichtig van de avocado af, laat hem afkoelen en smullen maar.

Ethyleen gas in de avocado zorgt ervoor dat de vrucht rijp wordt. Normaal komt dit gas maar langzaam vrij, maar als het in aluminiumfolie gewikkeld wordt, wordt dit proces versneld.

Avocado op toast? Check dit lekkere recept van Easy Peasy! >

Meer leuke content? Like ons op Facebook