Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 24 jul 2014

Zo maak je een snelle kindersmoothie voor onderweg

Op warme dagen is een kindersmoothie een uitkomst! Makkelijk te maken en de groenten en fruit vliegen er ongezien in. Zo maak je ze.

Omdat we even geen lunchtrommel nodig hebben maken we deze keer iets ‘voor bij de lunchtrommel’. Leuke tip, vooral op warme zomerse dagen. Geef je kind een diepvries juice (of smoothie) mee. Handig want deze kun je gemakkelijk van te voren maken en langere tijd bewaren voor drukke dagen. Gedurende de dag ontdooit het drankje vanzelf en heeft je kleine man of vrouw een heerlijk cool (letterlijk & figuurlijk) drankje.

Wat moet je doen?

Koop online of bij een kookwinkel (bijvoorbeeld dille & kamille) lege flesjes. Het liefst flesjes die je meer dan eens kunt gebruiken.

Maak verschillende soorten juices met ingrediënten die goed in te vriezen zijn, zoals deze die wij al eerder maakten. Je hebt vaak wel een juicer én blender nodig.

Rode groenten &fruit smoothie

[Nodig:]

– Sap van 2 rode bieten
– Sap van 2 stengels bleekselderij
– 2 plakken ananas
– eventueel een beetje kokoswater
– beetje limoensap

[Bereiden:]

Haal de ‘kontjes’ van de bieten af en was de bleekselderij. Doe deze beide door de juicer. Snijd en schil 2 grote plakken ananas. Giet het juice in een blender en blend tot een smoothie met de ananas en het limoensap. Verdeel het sap over 2 flesjes en vries in.

Tip

Overigens zijn er inmiddels tientallen juices & smoothies te koop die je prima kunt invriezen, dus mocht je jezelf het nog gemakkelijker willen maken… Wij testte laatst deze van frecious. Claire was fan van de groene variant met selderij & broccoli. Haar jongens vonden de variant met paprika, wortel & tomaat het lekkerste.

Oh en is je kind smoothiefan, probeer dan ook eens deze Peanutbutter Smoothie. Succes gegarandeerd.

Reageer op artikel:
Zo maak je een snelle kindersmoothie voor onderweg
Sluiten