Zo maak je van je waterratje ‘n rasoptimist

De afgelopen twee jaar woonde Muriel in Zuid Afrika, Kaapstad. Scholen besteden daar veel aandacht aan sporten en het ontdekken van de talenten van kinderen. Haar drie waterratjes (dat doet mooi weer, een zwembad en de zee voor je neus met je) springen dan ook een gat in de lucht als we beloven komend weekend naar Optimist on tour te gaan.

Als mijn ega en ik één droom hebben dan is het wel sparen voor een zeilboot, de kinderen goed leren zeilen en onze vakanties de komende jaren op het water doorbrengen. De liefde ontstond bij mij echt toen mijn kersverse echtgenoot mij 8 jaar geleden verraste met een huwelijks zeilreis die van de Italiaanse kust, naar Elba en Corsica voerde en weer terug. Dat ik nauwelijks (ehm, zeg maar niet) kon zeilen deed niets af aan de pret en met wilde verhalen kwamen we dolgelukkig weer thuis. Onze toekomstige kinderen zouden leren zeilen, dat stond vast.

Optimist on tour

Afgelopen week vond het eerste Optimist on tour weekend van het jaar plaats in Zwolle, een initiatief van Delta Lloyd en het Watersportverbond. Doel: kinderen in aanraking brengen met het zeilen in een optimist, knopen leren leggen, kanoën, suppen, gamen, lopen over water in een te gekke ‘ballon’ en nog veel meer. Alles onder toeziend oog van topzeilers zoals WK medaille duo Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Het rondreizende watersportevenement van Delta Lloyd is helemaal gratis. De komende maanden vind je Optimist on tour op de leukste plekken. Wij gaan komend weekend naar de tweede editie bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Wil je weten waar ze nog meer de zeilen neerstrijken dan kun je de tourkalender hier bekijken.

Reageer op artikel:
Zo maak je van je waterratje ‘n rasoptimist
Sluiten