Zo matcht een Boogschutter-kind met een Kreeft-, Leeuw- en Maagd-moeder

Boogschutter-kinderen hebben veel vrijheid nodig. Lekker buiten spelen, de wind door de haren waaien en je hoort ze niet meer. Ben jij een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder? Dit zijn de voordelen én aandachtspunten van jouw karaktertrekken in combinatie met je aanwezige Boogschutter-kind.

Boogschutter-kinderen met een Kreeft-moeder

Vuur en Water element
Een kind dat de wereld wil verkennen, met een moeder die bezorgd en over beschermend is. Jij als Kreeft-moeder bent beschermend, sensitief en emotioneel verbonden met je gezin, kinderen en familie. Je hebt zelf een grote behoefte aan geborgenheid en daar kan je Boogschutter kind het wel eens benauwd van krijgen. Die neemt alle vrijheid dat het maar kan krijgen om op avontuur te gaan en de wereld te verkennen. Toch is het goed om je kind een beetje te beschermen en te behoeden voor een te grote vrijheidsdrang. Boogschutter-kinderen hebben behoefte aan een groot huis met veel speelruimte, waar ze lekker hun gang kunnen gaan en waar ze zich helemaal kunnen ontplooien. Maar moeder, je kind kan goed overdrijven dus voor je het weet gaat het over je grenzen heen, en dan is het moeilijk om dit terug te draaien. Gelukkig delen jullie je gevoel voor gezelligheid. Als je kind jarig is wil hij de hele klas uitnodigen. Nou, jij zult de laatste zijn die daar bezwaar tegen heeft. Jij zorgt dat het knus en gezellig is, en dat de hele familie paraat is om er een heel leuk feest van te maken.

Tip: Probeer je humeur wat in de hand te houden, moeder. Een kreeft is heel gevoelig voor stemmingen, dus je kind haalt je zo weer uit je dip. Je hebt een kind dat optimistisch is en al heel snel weer de zonnige kant van het leven ziet.

Boogschutter-kinderen met een Leeuw-moeder

Dubbel Vuur element
Een stralend kind vol levenslust met een moeder die haar kind de wereld wil laten zien. Je kind heeft behoefte om te stralen en de beste te willen zijn. Jij kunt dat goed begrijpen als Leeuw. Je steunt je kind helemaal hierin. Je zit zelf vol levenslust en wil het leven onbekommerd leven. Door dit zelf te doen geef je je kind een goed voorbeeld, en ontwikkelt hij als vanzelf veel zelfvertrouwen. Je hebt een leergierig kind, maar het is ook een wijsneusje. Het heeft al in de genen dat het niemand teleur wil stellen. Ook heeft het behoefte aan een moeder die het haar kind ruimte en vrijheid geeft om zich te ontplooien en te ontwikkelen. Wat erg belangrijk voor je kind is openheid en eerlijkheid. Zo klein als hij is, zijn dit toch zijn basisprincipes. Vertel de waarheid, of vertaal het in kindertaal zodat je kind kan begrijpen waar het over gaat of wat er aan de hand is. De ervaringen die je kind nodig heeft in het leven om zich te ontwikkelen beginnen al heel vroeg. Je kunt beter eerlijk en oprecht zijn dan de zaken mooier maken dan ze zijn.

Tip: Vertel je kind over verschillende culturen die er zijn op de wereld. Of ga naar een mooie natuurfilm of kinder theaterstuk. Ga erop uit met je kind en ontdek samen de wijde wereld!

Boogschutter-kinderen met een Maagd-moeder

Vuur en Aarde element
Een kritische moeder met een kind dat van veel vrijheid houdt. Het is voor een Maagd-moeder wel lastig om haar kind zoveel vrijheid te geven of te gunnen als het nodig heeft. Je moet toch wat ruimdenkender worden, als Maagd-moeder. Je bent dol op je kind, maar kan soms te streng zijn. Je wil je kind opvoeden met de juiste normen en waarden. Pas op dat je niet teveel in je overtuiging gaat zitten, hoe het zit en hoe het hoort, want dan gaat je kind zich tegen je af zetten. Je hebt een kindje dat vol vuur de wereld wil ontdekken en juist veel ruimte en bewegingsvrijheid nodig heeft. Dat wordt even passen en meten. Het is de bedoeling dat je je kind opvoedt zodat hij leert hoe het is om in de grote mensenwereld op te groeien. Jij bent een hulpvaardige moeder, die haar eigen dingen opzij kan zetten om anderen te helpen. Met alle goede bedoelingen wil je dat ook graag doen voor je kind. Dat zal een Boogschuttertje niet altijd op prijs stellen omdat die op de wereld gekomen is om zoveel mogelijk zelf te ontdekken. Voeding is ook een belangrijk onderwerp voor jullie beiden. Jij als Maagd-moeder zorgt ervoor dat je kind alleen maar gezond eet. De Boogschutter reageert goed op natuurlijke voeding. Hier kun jij je dus helemaal in uitleven, Maagd.

Tip: Je vind elkaar als je met je kind naar school gaat, je als “leesmoeder” opgeeft en je hulp aanbied op school.

Heb je het algemene artikel over de Boogschutter gemist? Je kunt hem hier teruglezen.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Boogschutter-kind met een Kreeft-, Leeuw- en Maagd-moeder
Sluiten