Zo matcht een Boogschutter-kind met een Ram-, Stier- en Tweeling-moeder

Boogschutter-kinderen hebben veel vrijheid nodig. Lekker buiten spelen, de wind door de haren waaien en je hoort ze niet meer. Ben jij een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder? Dit zijn de voordelen én aandachtspunten van jouw karaktertrekken in combinatie met je aanwezige Boogschutter-kind.

Boogschutter-kinderen met een Ram-moeder

Dubbel vuur element. Het enthousiaste kind met een avontuurlijke moeder. Spanning en avontuur, dat gaat goed samen. Jij bedenkt als moeder altijd wel leuke plannetjes waar jullie samen plezier aan beleven. Heerlijk buiten rennen in het bos, of een boomhut maken in de tuin. Je hebt een echt buiten kind, die ook van dieren houd. Het liefst heeft het zelf een bijzonder dier, eentje die je niet vaak ziet. Dus naar de kinderboerderij als het klein is of later naar de manege om paard te rijden. Ja, boogschutters houden van vrijheid, ruimte en beweging.

Je hebt een ondernemend optimistisch kind dat houd van de buitenlucht. Gelukkig kan jij je als Ram moeder daar ook goed in vinden. Bovendien ben jij nog sportief ook, dus kun je je kind aanmoedigen om dit samen met jou te doen. Je kunt je kind geen groter plezier doen dan samen korte reisjes te maken. Trek de wijde wereld in, rugzak op of samen op de fiets en zoek het avontuur op. Kortom, never a dull moment bij jullie. Maar het is ook wel fijn om samen heerlijk bij de tv een avonturenfilm te kijken. Dan komen jullie beiden even tot rust. Jij bent als Ram een echt familie mens. Thuis kun jij je kwetsbaar opstellen als het om je kinderen gaat. Ook is het voor een Ram moeder belangrijk om een veilig en geborgen nest te bieden.

Tip: Naast alle actie is er ook behoefte aan rust en warmte. Bouw regelmatig pauze in jullie drukke leven in. Focus op die momenten in je leven, wat er nu echt belangrijk is.

Boogschutter kinderen met een Stier-moeder

Vuur en Aarde element. Het enthousiasme van de Boogschutter kan makkelijk getemperd worden door het behoudende van de Stier. Jij bent de gemoedelijke, rustige en beschermende moeder. Je voed je kind vol geduld en zorg op. Geeft het volop zekerheid en stabiliteit, dit zijn jouw basis begrippen. Je zult hier door je Boogschutter kind regelmatig op de proef gesteld worden. Je kind houdt van het avontuur. De Boogschutter schiet zijn pijl af de verte in en ziet dan wel waar het terecht komt. Het wil de wijde wereld in, avonturen beleven en verre oorden bezoeken. Je hebt een nieuwsgierig kind gekregen, die jouw traditionele leven soms op de kop zal zetten.

Jij kunt je kind af en toe temperen om niet in zeven sloten tegelijk te lopen. Jij biedt net dat stukje zekerheid dat het nodig heeft om zich niet te verliezen in allerlei spannende avonturen. Onrecht is ook zo’n thema waar je kind niet tegen kan. Het heeft een uitgesproken mening en veel vrijheid nodig om die ook te kunnen ventileren. Je kunt van je kind leren om je eigen menig af en toe wat bij te stellen. Want de stier kan nogal eens koppig vasthouden aan eigen normen en waarden.

Tip: De Stier-moeder valt het zwaar om haar kind los te laten en zelfstandig te laten worden. Probeer af en toe je kind de ruimte te geven zodat het zelf een stukje van de wijde wereld kan ontdekken.

Boogschutter-kinderen met een Tweeling-moeder

Vuur en Lucht element. De filosofische boogschutter met de nieuwsgierige tweeling. Dit zijn twee sterrenbeelden die recht tegenover elkaar staan in de dierenriem. Elkaar. Jij als nieuwsgierige en luchtige Tweeling bent overal voor in en vliegt alle kanten op. Je kind daarentegen heeft focus nodig om niet te versnipperen. Je kind wil veel beleven, in plaats van alles als kennis aan nemen. Geef het de ruimte om het leven zoveel mogelijk zélf te ontdekken. Je kind heeft geluk met een opgewekte moeder die zich geen onnodige zorgen maakt en er vanuit gaat dat haar kind niet in zeven sloten tegelijk loopt.
Je hebt veel interesse in je kind en bent steeds bereid om te luisteren wat het nu weer beleefd heeft. Ook kan je kind met allerlei vragen bij je komen, want je hebt overal wel een antwoord op. Jullie stimuleren elkaars optimisme, vrolijkheid en nieuwsgierigheid. Wat een ondergeschoven kindje kan zijn, is het emotionele leven. Het intellect neemt zo’n grote plaats in jullie bestaan in dat gevoelens nog wel eens weggeredeneerd kunnen worden.

Tip: Je bent erg veelzijdig als Tweeling moeder, en blijft zelf ook altijd jong. Probeer af en toe wat meer te focussen en sneller beslissingen te nemen, want van dat twijfelen wordt je kind soms onzeker. Het heeft vastigheid nodig om de eigen richting te kunnen ontdekken.

Het algemene artikel over de boogschutter gemist? Die kun je hier teruglezen.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Boogschutter-kind met een Ram-, Stier- en Tweeling-moeder
Sluiten