Zo matcht een Boogschutter-kind met een Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder

Boogschutters zijn de filosofen onder ons. Het draait allemaal om ervaringen, zodat ze nog meer kunnen vertellen wat ze meemaken. En dit is hoe het Boogschutter-kind samengaat met de Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder.

Boogschutter-kinderen met een Steenbok-moeder

Vuur en Aarde element
Het enthousiaste kind met de verantwoordelijke moeder. Jij bent gestructureerd en gedisciplineerd, je kind heeft behoefte aan vrijheid en ruimte. Dat vult elkaar mooi aan, want jullie kunnen veel van elkaar leren. En leren, dat wil jouw Boogschutter-kindje wel. Hij wil groeien, zich ontwikkelen en het maximale uit het leven halen.

Je kind heeft daar veel ruimte en vrijheid voor nodig. Jij kunt daarin de structuur aanbrengen. Het zal wel even passen en meten worden hoe je dit moet doen. Neem het leven vooral niet te serieus. Gelukkig heb je een groot gevoel voor humor meegekregen. Zet dit in om zo de ernst van het leven te verwoorden.

Jij gunt je kind natuurlijk de best passende opleiding waar hij later gelukkig van wordt. Maar de Boogschutter wil de wijde wereld in en is niet zo gericht op status of eer. Je kind raakt geïnspireerd door dingen te beleven in de buitenwereld. Ga met je kind naar buiten, speel, fiets en speel spelletjes. Plezier maken, daar gaat het om. Het liefst met veel vriendjes en vriendinnetjes.

Tip: Je hebt een nieuwsgierig kind gekregen dat antwoord wil op vele vragen. Jij als Steenbok-moeder weet hier wel antwoord op. Je kind wil je kunnen ‘geloven’ en heeft hierdoor veel respect voor je.

Boogschutter-kinderen met een Waterman-moeder

Vuur en Lucht element
Beiden houden van vrijheid en ruimte om zich heen. Als Waterman-moeder houd je van nieuwe dingen. Dat komt mooi uit met je Boogschutter-kind! Hij wil namelijk ook niet in een hokje geplaatst worden, maar alles zelf ervaren. Jij Waterman wil het liefst je eigen weg uitstippelen. Je zal je kind leren om al vroeg zelfstandig te zijn en z’n eigen weg te gaan.

Jij houdt niet van regels en moeten, maar als je kind nog klein is heeft het wel richting en sturing nodig. Doe het op je eigen manier. Kijk niet in bladen of boeken over opvoeding hoe het hoort of moet. Maar volg je intuïtie en je Hart. Dan doe je het altijd goed.

Nog een puntje van aandacht is dat jullie beiden nogal koppig of betweterig kunnen zijn, en aan je eigen mening vast blijven houden. Het gaat niet om gelijk hebben of gelijk krijgen. Bovendien is je kind erg gevoelig voor kritiek. Probeer hier een beetje rekening mee te houden. Kom samen in beweging, en ga lekker een eind wandelen, voetballen of doe iets anders om in beweging te komen.

Tip: Organiseer af en toe een feestje bij je thuis. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit, of ga met elkaar op stap de wijde wereld in. Maak een rugzakje met lekkere dingen voor onderweg en ga met de kinderen op ontdekkingstocht.

Boogschutter-kinderen met een Vissen-moeder

Water en Vuur element
De beschermende moeder met het spontane, avontuurlijke kind. Daar kun jij nog heel wat van leren! Je hebt een Boogschuttertje wat graag geliefd en bewonderd wordt. En jij bent erg fijngevoelig. Laat je uitdagen door je kind , maar blijf bij jezelf en stel je grenzen. Je voelt precies wat er in dat koppie omgaat en wat hij nodig heeft, maar geef hem eerst de kans zelf te ontdekken.

Je kind heeft veel vrije ruimte nodig. Je kunt het beste je kind nieuwe impulsen geven en het aansporen om z’n eigen weg te gaan, je kunt altijd nog ingrijpen als het uit de hand dreigt te lopen. Wat je je kind wel kunt leren, is om sociaal te zijn en dat het leven niet alleen om hem gaat. Boogschuttertjes kunnen zo klein als ze zijn toch ook af en toe arrogant zijn en denken dat het leven alleen om hen draait. Jij als Vissen-moeder die de hele wereld wil helpen kan hier een goed voorbeeld in geven. Jij verzorgt graag mensen en ook dieren, vooral als ze ziek of gewond zijn. Dit kun je overbrengen naar je kind dat houdt van dieren en ze wil verzorgen.

Tip: Kijk of het mogelijk is om een huisdier aan te schaffen en geef je kind dan een taak om het te verzorgen. Hierbij komt als vanzelf het gevoel en betrokkenheid van je kind naar boven.

Het algemene Boogschutter artikel gemist? Die lees je hier terug.

Greet Dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Boogschutter-kind met een Steenbok-, Waterman- en Vissen-moeder
Sluiten