Zo matcht een Boogschutter-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- en Boogschutter-moeder

Ze verlangen ernaar om bewonderd, geliefd en gerespecteerd te worden, hierdoor groeit hun zelfrespect. Ben jij een Weegschaal-, Schorpioen- of Boogschutter-moeder? En heb je een Boogschutter-kind? Dan krijg je te maken met deze beren op de weg.

Boogschutter-kinderen met een Weegschaal-moeder

Vuur en lucht element
De eigenwijze Boogschutter met de moeder die het liefst compromissen sluit. Jij kunt als moeder af en toe wat leren van je kind als het gaat om eerlijkheid, eigenwijsheid en openheid. Jij sluit liever een compromis of blijft een beetje in het midden hangen. Je kind heeft een sterke mening en kan daarin wel eens doorslaan. Dan steekt het eigenwijze kind de kop op.

Het is voor een Boogschutter soms lastig om een eigen mening te geven. Zodra ze iets meemaakt, kan ze dit vol vuur vertellen. En daar krijg je haar niet snel van afgebracht. Jij kunt je kind leren om af en toe het vuurtje een beetje te temperen en ook te leren luisteren naar een ander, iets wat jij als Weegschaal prima kunt. Leren luisteren, het staat niet in de vocabulaire van je kind, maar je kind zal het toch moeten leren in het leven. De waarheid is een breed begrip en een Boogschutter is zowat niet van de eigen waarheid af te brengen. Daarom wil de boogschutter zoveel mogelijk leren en reizen. Het gaat vooral om groei van het bewustzijn. Het is de filosoof en de leraar van de dierenriem. Jij bent meer degene die van schoonheid en mooie dingen houd.

Tip: Samen met je kind een verhaal verzinnen of voorlezen. Jij bent iemand die graag dingen samen wilt doen. Je kind mag dat ook leren. Maak het enthousiast of nieuwsgierig, dan leert het om verbinding te maken.

Boogschutter-kinderen met een Schorpioen-moeder

Vuur en Water element
Water kan vuur doven. Het enthousiasme (het vuur) van je Boogschutter-kind kan bij jou vele angsten oproepen. Jij als Schorpioen-moeder ziet het gevaar aan alle kanten. Je bent zelf een troubleshooter en ziet als eerste wat er allemaal mis kan gaan. Probeer een beetje vertrouwen in je kind te hebben. Het is dol op avontuur en loopt inderdaad af en toe op het randje. Jouw kind wil veel ervaringen opdoen in het leven. Je hebt de verbinding op het intellectuele vlak. Boogschutters zijn geboren om een grote geestelijke ontwikkeling mee te maken. Het zijn intelligente kinderen die altijd op zoek zijn naar de zin van het leven. Het zijn de filosofen onder ons, terwijl jij de psycholoog bent van de dierenriem.

Je kind reist het liefst in de toekomst, terwijl jij afdaalt in het verleden. Dat is een mooie combinatie. Jullie hebben elkaar veel te vertellen. Vergeet alleen niet het emotionele leven ook aandacht te geven. Je kind kan eigenwijs zijn maar jij koppig, vermijd machtsconflicten, want het gaat er niet om wie gelijk heeft. Vrijheid van denken en van meningsuiting is de slogan van de Boogschutter. Steun je kind hierin en stimuleer het om een eigen mening te ontwikkelen en deze ook te uitten.

Tip: Je kind heeft ruimte nodig. Letterlijk en figuurlijk. Het wil zich ontplooien en wil de grenzen van het leven opzoeken. Steun het daarin, of doe het samen met je kind.

Boogschutter-kinderen met een Boogschutter-moeder

Dubbel vuur element
Wat een enthousiasme. Het leven is één groot avontuur. Vrijheid blijheid, de wereld verkennen.
Beiden hebben jullie een eigen mening, en moeten jullie naar elkaar luisteren. Dat gaat nog prima als je kindje klein is, maar zodra het een eigen mening gaat ontwikkelen kan dat nogal lastig worden. Zowel jij als je kind willen gehoord worden, en denken dat je het bij het rechte eind hebt. Jullie willen de ander overtuigen van je eigen gelijk. Doe dat niet. Wees jij de oudste én de wijste! Jij weet dat het niet gaat in het leven over gelijk hebben of gelijk krijgen, maar om je levenservaringen te delen en er samen over kunnen praten.

Jullie ondernemen graag van alles. Met je enthousiasme steek je elkaar gemakkelijk aan. Is het slecht weer? Kruip lekker samen op de bank, pak het fotoalbum en bekijk alle reizen nog eens die je gemaakt hebt, en vertel je eigen verhaal en de ervaringen die je hierbij gehad hebt. Je kind vind dat prachtig, kan uren naar je luisteren en in zijn fantasie ziet het dan de mooiste beelden en prachtigste kleuren. Grote kans dat het er zelf nog een eigen verhaal bij verzint! Genieten.

Tip: Jullie zijn beiden leergierig en vinden elkaar in het leren en studeren. De wereld over willen trekken, er op uit gaan. Lekker naar buiten, door weer en wind. In een boomhut klimmen, dieren verzorgen of gezellig met vrienden naar een pretpark of dierentuin gaan!

De algemene informatie over de Boogschutter gemist? Die lees je hier terug.

greet dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Boogschutter-kind met een Weegschaal-, Schorpioen- en Boogschutter-moeder
Sluiten