Redactie
Redactie Horoscoop 2 jul 2016

Zo matcht een Kreeft-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder

Pas op! Want voor je het weet zit je vastgeklemd tussen de twee vlijmscherpe scharen van een kleine Kreeft. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Kreeft is en jij als moeder een Kreeft, Leeuw of Maagd bent.

Kreeft-kinderen met een Kreeft-moeder

Nou dat wordt knuffelen, kroelen en cocoonen. Jullie vinden het maar lastig om elkaar los te laten, je kind zit steevast tegen je aan geplakt. Jij voelt namelijk heel goed aan wat je kind nodig heeft. Jij als moeder zal voor een warm en veilig nest zorgen, niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf. Je kreeftenkind verlangt veel liefde en affectie niet alleen van jouw als moeder, maar ook van de andere familieleden. Gevoel speelt de belangrijkste rol in jullie sterrenbeeld en daardoor zijn jullie allebei erg kwetsbaar. Jullie zullen er alles aan doen om alles zo comfortabel mogelijk te houden. Toch is het belangrijk om als moeder je kunt stukje bij beetje af en toe los te laten. Want doe je het nu niet, dan wordt het later alleen maar moeilijker.

Je kind vindt het fantastisch om ‘vadertje’ of ‘moedertje’ te spelen of wanneer hij voor een ander kan zorgen. Doen jullie samen de afwas of een ander huishoudelijk klusje, dan praat je gevoelige kind zo honderduit. Hoe maak je jouw kind écht blij? Geef hem de taak om de poes, hond of vissen te verzorgen. Je kind vindt het fantastisch dat hij zoveel verantwoordelijkheid krijgt. Neem je voor om samen met je kind regelmatig de slaapkamer op te ruimen en spullen weg te gooien, dan leert je kind al vroeg dingen los te laten.

Tip: Jij en je kind zijn erg snel gekwetst, daarom is het belangrijk om je kind te leren niet alles als kritiek op te vatten.

Kreeft-kinderen met een Leeuw-moeder

Het is erg knap hoe jij je kind kunt inspireren, het aandacht en erkenning geeft. Je zet je kind graag in het middelpunt van de aandacht, maar of je Kreeft daar nu zo blij mee is?… Je kind kruipt liever weg in haar schulp en wordt juist onzeker van zoveel aandacht. Je kind zoekt bescherming en kan dat, als het nog klein is, niet in de grote wereld vinden. Wel in de kleine kring van het gezin. Jij als Leeuw-moeder trekt je ook het liefst in huis terug.

Jij hebt een plek nodig waar je lekker tot rust kunt komen. Het huis is echt jouw stek en je kind vindt dat natuurlijk heerlijk. Op een dingetje moet je alleen even letten. Leeuwinnen houden overdreven veel van verwennen en willen hun kind naar hun evenbeeld schappen. Pas dus op dat je je thuis niet te bazig en dominant gaat gedragen. Je kind heeft de ruimte en vrijheid nodig om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. En da’s lastig, met zo’n kind dat het liefst de hele dag bij mama op schoot zit. Jouw kind vindt het verschrikkelijk als ze op haar kop krijgt, is snel beledigd en trekt zich alles erg aan. Jij bent juist een binnenvetter en laat je kwetsbaarheid en gevoelens niet snel zien.

Tip: Probeer wat meer je eigen kwetsbaarheid te laten zien, dan voelt je kind zich meer op zijn gemak.

Kreeft-kind met een Maagd-moeder

Jouw kind wil weten waar-ie aan toe is. Jouw rust, reinheid en regelmaat past prima bij dit sterrenbeeld! Toch zullen jullie soms een beetje aan elkaar moeten wennen. Jij houdt als Maagd van logica, bent kritisch en precies. Kreeften wantrouwen logica, het moet voor hun goed voelen. Als je kind ergens geen goed gevoel over heeft, dan moet je dat respecteren. Dit kan moeilijk zijn voor een Maagd-moeder die altijd wil weten hoe alles precies zit. Jij vindt het belangrijk dat je kind met normen en waarden opgroeit en bent daardoor soms wat strenger. Door jouw perfectionisme ben je soms iets té voorzichtig. Je kind krijgt hier aan de ene kant de kriebels van, maar aan de andere kant vindt je kleine dit ook heerlijk want rust, reinheid en regelmaat geven ook een gevoel van veiligheid. Gezond eten, regelmatig bewegen en op tijd naar bed! Ja, daar gedijt een kind het beste bij, maar of je Kreeftje dat nu altijd zo fijn zal vinden?

Tip: Wees niet altijd zo kritisch, jouw gezonde manier van leven neemt je kind heus wel over.

Bekijk hier de horoscopen die we eerder op Famme plaatsten >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Kreeft-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder
Sluiten