Redactie
Redactie Horoscoop 25 jun 2016
Leestijd: 5 minuten

Zo matcht een Kreeft-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder

Pas op! Want voor je het weet zit je vastgeklemd tussen de twee vlijmscherpe scharen van een kleine Kreeft. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Kreeft is en jij als moeder een Ram, Stier of Tweeling bent.

Kreeft-kinderen met een Ram-moeder (21 maart t/m 20 april)

Het water- en vuurelement bij elkaar. Oei moeder, dat is even zoeken. Jij bent nogal energiek en staat snel in vuur en vlam. Je Kreeft-kind wil graag lekker tegen je aan kroelen en knuffelen. Dat is voor jou even wennen en kijken hoe jullie het samen kunnen vinden. Je voed je kind het liefst zelfstandig op en wil dat het vroeg haar eigen gang kan gaan. Toch zal je een beetje geduld moeten hebben. Kreeft-kinderen hebben meer rust nodig en als ze ’s ochtends wakker worden zijn ze vaak nog half in hun droomwereld en moeten even op gang komen. Als ze zich moeten haasten kunnen ze chagrijnig worden. Jij bent vliegensvlug en doet gerust vijf dingen tegelijk, dat is even afstemmen op elkaar hoe dat iedere morgen weer zal gaan.

Pas overigens op dat je hierdoor niet geïrriteerd raakt. Gelukkig ben jij, áls je boos wordt, het ook weer snel vergeten. Dus mokken is er voor jou niet bij, maar wel bij je kind. Ze vindt het verschrikkelijk als je boos bent en kan erg beledigd zijn. En dan heb je me toch een humeur te pakken, ai. Als hij/zij boos is, kruipt ze het liefst weg in de hoek van haar kamer samen met haar speelgoeddieren die haar troosten. Je kunt haar dan het beste maar even alleen laten, ze komt vanzelf weer naar je toe voor een knuffel! Samen iets gezelligs doen kunnen jullie trouwens als de beste. Ga samen naar de dierentuin, het zeeaquarium of ga heerlijk naar het strand schelpen zoeken of wandel langs de zee. Dan komen jullie beiden lekker tot rust.

Tip: Probeer je wat meer te beheersen en niet zo snel te reageren. Zonder dat het je bedoeling is, kan dit je kind erg kwetsen. Het wordt namelijk makkelijk geraakt en is erg snel van streek, terwijl jij het weer snel vergeten bent.

Kreeft-kinderen met een Stier-moeder (21 april t/m 20 mei)

De combinatie waarbij water en aarde samensmelten. Jij houdt van warmte, comfort, geborgenheid en van een vertrouwde omgeving. Daar maak jij je Kreeft-kind erg blij mee. Kreeften doen niets liever dan in een vertrouwde en bekende omgeving lekker cocoonen. Het wil heerlijk dicht bij je zijn en verlangt veel liefde en affectie van je. Gelukkig toon jij heel makkelijk liefde voor je kind, en daardoor voelt het zich erg veilig bij je. Ook ben je bijzonder geduldig en kan je kind altijd aankloppen voor hulp en advies. Een mooie combinatie dus.

De lastigheden ontstaan op het moment dat jij emotioneel nogal koppig bent. Hier reageert het allergisch op, want dit brengt haar veiligheid in gevaar. Probeer dus af en toe te kijken of je je opvattingen iets kan bijstellen. Ook zijn jullie beiden niet zo snel op gang te brengen. Opstaan in de morgen neemt, in tegenstelling tot andere sterrenbeelden, aardig wat tijd in beslag. Dus als je ergens op tijd moet zijn calculeer dan een half uurtje extra in om op tijd klaar te zijn. Staat er niks op het programma, dan zitten jullie gerust een hele dag in je pyjama heerlijk samen te tuttelen. Waar je wel aan zal moeten wennen zijn de stemmingswisselingen van je kind. Soms kan het in tranen uitbarsten zonder dat je weet wat er aan de hand is. Je kind is zo gevoelig dat het, zonder dat ze het weet, stemmingen van andere mensen oppikt en er in meegaat. Dat is voor haarzelf lastig, maar ook voor haar omgeving. Jij als moeder kunt haar als geen ander snel weer zekerheid en vertrouwen geven zodat ze zich weer gauw op haar gemak voelt.

Tip: Laat je kind af en toe lekker helpen in de keuken; samen een appeltaart bakken vindt ze heel gezellig. Jullie moeten er wel ruim de tijd voor nemen en geen haast hebben.

Kreeft-kinderen met een Tweeling-moeder (22 mei t/m 21 juni)

Jij bent rationeel en beweeglijk en je kind is een gevoelsmens. Dit maakt dat jullie elkaar mooi aanvullen. Jij beredeneert alles en wil weten wat het beste is voor je kind. Zodra er iets is, ga je zoeken op internet en komt dan al snel met een oplossing. Voelt je kind zich niet lekker? Dan weet jij al binnen luttele seconden wat voor pilletje of zalfje je moet halen bij de apotheek. Probeer af en toe wel wat rust in te bouwen, want dat is wat je kind nodig heeft. Niet te veel opwinding, en ja, dat wordt soms passen en meten. Je bent een lopende encyclopedie, zo’n moeder die overal iets vanaf weet. Hoe handig! Het geeft je Kreeft-kind een veilig gevoel.

Je kind daarentegen is meer een dromer en snel afgeleid. Ook op school. Als het een opdrachtje krijgt kan het maar moeilijk de aandacht erbij houden. Zodra er een vlinder voorbij vliegt zit ze al in dromenland. Dus als Tweeling-moeder is het handig om eens niet vijf dingen tegelijk te doen met haar. Het is belangrijk om de rust erin te houden en de focus te bewaren. Dit is trouwens ook niet verkeerd voor jezelf. Zo kan je dus van je kinderen leren, hoe klein ze ook zijn. Je kind is ook erg gevoelig voor stemmingen en sferen, wat maakt dat ze slecht tegen ruzie kan. Als de lucht gevuld is met onplezierige dingen voelt je kind dat meteen aan. Het is daarom belangrijk om je kind te bevestigen wanneer het een naar gevoel heeft, zo leert het op haar gevoel te vertrouwen.

Tip: Heb je nog speelgoed vanuit je eigen kindertijd, ga daar dan samen mee spelen. Ze zal dit helemaal geweldig vinden! Een poppenkast waarbij ze allerlei rollen kan spelen is een leuke manier voor haar om zich uit te leven en al haar fantasieën in kwijt te kunnen.

Herkenbaar of totaal niet? Reageer hier!

Bekijk hier de horoscopen van eerdere sterrenbeelden!

Mooi! Kinderen met blinddoek op herkennen feilloos hun moeder>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Kreeft-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder
Sluiten