Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 16 jul 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Kreeft-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder

Pas op! Want voor je het weet zit je vastgeklemd tussen de twee vlijmscherpe scharen van een kleine Kreeft. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Kreeft is en jij als moeder een Steenbok, Waterman of Vissen bent.

Kreeft-kinderen met een Steenbok-moeder

In de dierenriem staan jullie tekens lijnrecht tegenover elkaar. Concreter gezegd: Kreeft-kinderen zijn gevoelig en emotioneel, Steenbok-moeders zijn verantwoordelijk en ambitieus. Hoe houd jij als Steenbok-moeder je werk en gezin een beetje in evenwicht? Je kind vraagt warmte en geborgenheid en jij wilt je kind een verantwoordelijke opvoeding geven, het liefste ook ‘zoals het hoort’. Jij bent erg gevoelig wat ‘men’ van je denkt of vindt, dus maatschappelijke normen en waarden spelen een belangrijke rol in jouw opvoeding.

Pas op dat je niet in de knoop komt met je gevoelens en verantwoordelijkheid. Alle regels en voorbeelden die je leest in alle bladen, hoe goed het ook is bedoeld, kun je meenemen als waardevol, maar jij zult toch echt je eigen weg moeten vinden in de opvoeding met je Kreeft-kind. Gelukkig kun jij grote verantwoordelijkheden aan en ben je een stabiele moeder, fijn voor je kind, maar leer het ook stapje voor stapje op eigen benen te staan. Loslaten is al moeilijk genoeg en jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel draagt daar niet aan bij. Toch kun jij daar niet vroeg genoeg mee beginnen! Kleine stapjes maken het makkelijker om straks de grote stappen van je kind los te laten.

Tip: Wees soms wat makkelijker in het stellen van je grenzen. Je hoeft niet zo streng te doen. Jouw kind loopt niet in zeven sloten tegelijk. Het verstopt zich liever onder je rokken.

Kreeft-kinderen met een Waterman-moeder

Jij bent die excentrieke moeder die haar kind een onconventionele opvoeding geeft. Hierdoor is het al vroeg zelfstandig. Maar of je Kreeft-kind hierop zit te wachten, dat is te betwijfelen. Als je kind nog klein is, kun jij je onrustig voelen. Je bent als het ware bang voor zijn of haar aanhankelijkheid. Je hebt een gevoelskind, terwijl jouw kracht relativeren en denken is. Het ‘moeten’ zit je in de weg, maar weet dat er niets aan de hand is als je het gewoon op je eigen manier kunt opvoeden.

Toch kunnen jullie elkaar erg veel leren en goed aanvullen. Emoties, die een tweede natuur zijn voor een Kreeft, brengen jouw naar je gevoelswereld. Je weet alleen niet zo goed wat je hiermee aan moet. Je kunt dan ook afstandelijk overkomen zonder dat je het in de gaten hebt. Het is soms even passen en meten om een middenweg te vinden tussen je gevoel en verstand. Jouw Kreeft-kind is juist een ster in het toneelspelen en kan helemaal verdrinken in haar eigen drama. Ontroerend, maar dankzij jouw relativeringsvermogen zet je het met alle liefde en op een speelse manier weer met beide benen op de grond. En die nuchterheid vindt het heel fijn.

Tip: Houd de rebel in jou een beetje in toom. Geduld is een schone zaak, maar niet jouw allersterkste kant. Gevoelens kun je niet dwingen, gedachten wel.

Kreeft-kinderen met een Vissen-moeder

Sprookjes, fantasie en verbeelding; het is heerlijk om samen weg te dromen in jullie eigen wereld.
Wat een cadeautje heb jij gekregen met dit Kreeft-kind. Jullie voelen elkaar goed aan. Twee watertekens, dat zijn gevoelsmensen bij uitstek. Dat klinkt inderdaad ideaal, maar pas op dat jullie niet verdrinken in de emoties van elkaar. Blijf wel in de realiteit staan. De praktische dingen zijn voor jou niet makkelijk Vis. Je weet precies waar of wanneer je in actie moet komen voor je kind, maar dit doe je meer gevoelsmatig dan doordacht. Je bent zachtaardig, sentimenteel, meelevend en emotioneel. Het liefst laat je je meedrijven op alle emotionele golven van je Kreeft-kind, want die kan er wat van hoor!

Zo gevoelig als je bent, maakt dat je snel alle gevoelens van je kind oppikt. Vooral als het verdriet heeft zou je alles wel over willen nemen. Je kunt je kwaliteiten erg goed kwijt bij een Kreeft-kind, want die heeft nooit genoeg aan zorg, aandacht en betrokkenheid. Toch is het belangrijk grenzen aan te geven, en leer je kind dat het ook zelf verantwoording moet nemen in het leven. Het is belangrijk dat het leert om zichzelf emotioneel te beschermen, door grenzen aan te geven. Je bent een geboren hulpverlener en vindt het heerlijk om te (ver)zorgen, maar dat mag niet ten koste gaan van jezelf. Houd je eigen limiet in de gaten, dat is ook beter voor je kind.

Tip: Overgevoeligheid is mooi, maar ook lastig om mee om te gaan. Grenzen aangeven kan soms een hele opluchting betekenen voor een waterteken.

Bekijk hier de horoscopen van eerdere sterrenbeelden!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Kreeft-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder
Sluiten