Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 9 jul 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Kreeft-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder

Pas op! Want voor je het weet zit je vastgeklemd tussen de twee vlijmscherpe scharen van een kleine Kreeft. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Kreeft is en jij als moeder een Weegschaal, schorpioen of Boogschutter bent.

Kreeft-kinderen met een Weegschaal-moeder

Dat betekent een clash tussen de elementen water (Kreeft) en lucht (Weegschaal) bij elkaar. Gevoel en ratio, twee tegengestelde elementen. Je Kreeft-kind is gevoelig en kwetsbaar en jij als weegschaal bent juist rechtvaardig en van het overleg. Dat is fijn voor je kind, want die kan snel van slag raken als de zaken uit balans zijn. Jij hebt uit angst voor disharmonie of ruzie, een grote bereidheid tot aanpassen ontwikkelt, terwijl je kind zich eerder zal terugtrekken achter een schildje. Het is belangrijk voor jullie beiden om goed te blijven kijken of je nog wel doet wat je zelf wil. En je kind zal toch moeten leren om zich af en toe te kunnen verdedigen in de grotemensenwereld, en dat kan het beter leren bij jou thuis dan ‘op straat’.

Harmonie en compromissen sluiten is prachtig, maar het mag niet ten koste gaan van jezelf. Je kunt thuis soms een beetje té toegeeflijk zijn voor je kind, en dit is niet altijd even goed. Kinderen hebben vrijheid nodig, maar ze hebben ook behoefte aan grenzen. En je zult zien als jij die aangeeft dat je kind er erg blij mee is en er prima op reageert. Je kunt heel goed meedenken met je kind en bemiddelen. Dit zal vooral van pas komen wanneer ze straks naar school gaat en onenigheid krijgt met een vriendje of vriendinnetje. Als het weet dat ze altijd bij haar moeder terecht kan voor goede raad, geeft dat veel stabiliteit voor dit zo onzekere Kreeft-kind.

Tip: Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit van school en ga thuis met elkaar leuke dingen doen. Dat vind je kind heerlijk en gezellig, en jij ook! Of ga met elkaar naar het zwembad of naar zee. Je kind is ten slotte een waterteken.

Kreeft-kinderen met een Schorpioen-moeder

Als Schorpioen ben jij loyaal, je kunt je goed concentreren, bent vastberaden en je hebt diepgang. Zet dit naast je Kreeft-kind, die emotioneel gevoelig, vasthoudend en zorgzaam is, en je hebt een prachtige aanvullende combi. Het zijn nogal sterke eigenschappen dus het is belangrijk om af en toe wat ‘luchtigs’ in te brengen. Lekker samen lachen, naar de speeltuin gaan of poppenkast spelen.
Maar waar je kind helemaal niet van houdt is plotselinge veranderingen die met jullie huis of thuis te maken hebben. Jij kunt als Schorpioen nogal de neiging hebben om plotseling te gaan verhuizen. Nou, dat zal je kind je niet in dank afnemen. Want een Kreeft is juist erg honkvast en wordt heel humeurig als het weer van plek moet veranderen.

Kreeften zijn gevoelsmensen en voelen stemmingen erg goed aan. Jij kunt nogal eens gevoelens opkroppen en creëert dan een negatieve sfeer om je heen. Dat kun je beter niet doen met een Kreeft-kind, want die voelt en ruikt dat er iets niet klopt. Dus ga niet lopen ontkennen dat je niet lekker in je vel zit en zeg gewoon wat er aan de hand is. Door dit soort dingen leert je Kreeft-kind op haar gevoel te vertrouwen. Probeer je af te stemmen op je kind. Jij houdt van spanning en avontuur, je kind van veiligheid en vertrouwde dingen. Zoek samen een middenweg voor deze verschillen. Bijvoorbeeld door samen een speurtocht uit te zetten met allemaal geheimen die opgelost moeten worden. Je bent dan van succes verzekerd.

Tip: Probeer niet altijd te spitten, speuren en graven. Af en toe is het beter om confrontaties uit de weg te gaan. Los de dingen ook eens op met een ‘grapje’. Humor is soms het beste medicijn.

Kreeft-kinderen met een Boogschutter-moeder

Vrijheid en ruimte, dat wil jij je kind geven. Als het groter is zal dit verschuiven naar een goede opleiding en studeren. En natuurlijk de mogelijkheid om haar vleugels uit te slaan en de wijde wereld in te trekken. Je bent erg zelfstandig en wil eigenlijk ook dat je kind dat is. Goed bedoeld allemaal en voor een boogschutter zaligmakende mogelijkheden, maar je Kreeft-kind blijft liever dicht bij huis en hoeft niet zo nodig de wereld te verkennen. Wel zou het later een studie kunnen gaan doen om de wereld te ‘beschermen’. Maar als het nog klein is wil het liever lekker in de buurt naar school, vriendjes en vriendinnetjes om de hoek of naar moeder met een koekje bij de thee wanneer het uit school komt. Conventionele bezigheden (of voor jou zelfs een tikkeltje saai), maar het geeft de Kreeft veiligheid en geborgenheid, en daar gaat het om.

Kreeften zijn heel gevoelig voor stemmingen en wat betreft heeft ze het getroffen met jou. Jij bent de enthousiaste optimist van de dierenriem. Je ziet de zon in de zee schijnen en bent altijd opgewekt. Gewoonlijk denk je positief over het leven en probeert je kroost hetzelfde gevoel te geven. Heerlijk voor je kwetsbare kind die dit af en toe nodig heeft.

Tip: Probeer toch wat meer vanuit je gevoel te reageren en je hoog gestelde doelen niet op je kind te projecteren. Een Kreeft wil zo lang mogelijk kind zijn!

Bekijk hier de horoscopen die we eerder op Famme plaatsten >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Kreeft-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder
Sluiten