Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk 30 jul 2016

Zo matcht een Leeuw-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder

De koning der dieren kan ontzettend imponerend zijn. Geef ze een podium en ze gaan helemaal los. Maar owee als je kritiek levert, dan kun je een flinke brul verwachten. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Leeuw is en jij als moeder een Kreeft, Leeuw of Maagd bent.

Leeuw-kinderen met een Kreeft-moeder

Water en Vuur, de Leeuw met de Kreeft. Water kan vuur doven of blussen! De Kreeft-moeder is een en al gevoel terwijl je vurige kind een en al actie en temperament is. Je bezorgdheid moet je toch wat zien in te houden, want je hebt nu eenmaal een kind dat alles spannend en te gek vind. En dat levert soms lastige situaties op, want als het klein is ziet het geen gevaar. Enthousiast stormt het overal op af, en jij houdt je hart iedere keer weer stevig vast. Heerlijk als je zo’n moeder hebt die je iedere keer wanneer je wankelend over de randjes loopt, je precies op tijd weer opvangt.

Beschermend en verzorgend, die eigenschappen pronken bovenaan jouw sociale CV. Maar of je Leeuw-kind dat altijd op prijs stelt weet ik niet. Vuurtjes stoken, in bomen klimmen; het kan ze niet gevaarlijk en hoog genoeg. Dan zijn Leeuw-kinderen helemaal in hun element. Als ze maar stoer kunnen doen. Waar een Leeuwtje echter niet tegen kan is plagen. Zodra dat op school of buiten gebeurt, gaat het eerst in de aanval, en het kan erg driftig worden. Daarna komt het snel naar huis waar jij als moeder zit te wachten om het te troosten met wel duizend knuffels. Hmmmm!

Tip: Je houdt veel van je kind en zal het door dik en dun steunen. Thuis is voor je kind dé plek waar het zich veilig en comfortabel voelt en zich terug wil trekken. Heerlijk voor een Kreeft-moeder die niets liever doet dan een knus holletje maken en daar samen van genieten.

Leeuw-kinderen met een Leeuw-moeder

Twee dezelfde sterrenbeelden maken een goede combi in de astrologie. In dit geval is dat dubbel vuur, dus dubbel temperamentvol en warmbloedig. Jullie blaken van levensvreugde en zelfvertrouwen. Samen plezier maken, jullie kunnen flink uitgelaten zijn en hebben behoefte om te stralen. Overdrijven ligt soms op de loer. Waar je je kind blij mee maakt is samen een spelletje spelen. Maar met die sterke winnaarsmentaliteit van jullie beide wordt dat nog een flinke battle, want een Leeuw wil niet verliezen. Het beste kun je spelletjes doen waarbij er geen verliezers zijn, zoals rollenspelen of raadspelletjes. Dan blijft het ook gezellig tussen jullie.

Zo klein als je kind is, laat het lekker sporten. Een Leeuw heeft veel energie en het is belangrijk om fit te blijven. Mountainbiken, voetballen, lekker rennen, en dan ook nog overal de beste in zijn. Als het wat groter wordt, staat teamsport ook hoog op het lijstje, want daarbij leert het kind ook ‘samen’ spelen en ‘sociaal’ te zijn. Je bent trots op je kind, wil het mooi aankleden en er mee pronken. Gelukkig wil je kind dat ook, alleen op zijn of haar eigen manier. Dat zal nog even passen en meten worden voordat jullie daadwerkelijk de deur uit gaan samen.

Tip: Bescheidenheid staat niet vooraan op het lijstje van de Leeuw, toch is dit wat er nodig is om in evenwicht te komen. Het is belangrijk om je kind dit te leren.

Leeuw-kinderen met een Maagd-moeder

Je hebt je handen vol aan je kind. Jij bent praktisch, netjes en hulpvaardig. Nou daar weet
je kind wel slim raad mee. Als je niet oppast ben je de hele dag in de weer om alles op te ruimen waar het mee gespeeld heeft. Jij bent dol op kinderen en vindt het heerlijk om het helemaal in de watten te leggen. Toch kun je het ook te streng opvoeden met jouw strikte normen en waarden. Pas op dat je hiermee niet in een machtsstrijd komt.

Zo klein als je Leeuwtje is, het zal zelf willen bepalen wat het eet of aantrekt. Het beste kun je er een toneelstuk van maken en doen of het een spelletje is. Je bent als Maagd-moeder een goede verpleegster en verzorgster. Als je kind ziek is, kan het zich geen betere moeder wensen dan jij. Nou heb jij een kind dat eerder op bed ligt met een hersenschudding of een gebroken arm, dan met een griepje. Je hebt namelijk een kind dat niet weet wat ‘voorzichtig’ betekent of wat ‘gevaarlijk’ is, maar wat de wereld ziet als een grote speeltuin.

Tip: Probeer thuis toch een beetje de teugels te laten vieren. Laat de criticus maar even achterwege. Niet alles hoeft onder een microscoop te worden geanalyseerd, dat maakt het er namelijk niet gezelliger op.

Heb jij ook zo’n trotse Leeuw thuis rondlopen? Laat het ons weten op Facebook!

Lees hier de eerdere horoscopen terug!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Zo matcht een Leeuw-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder
Sluiten