Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk 24 jul 2016

Zo matcht een Leeuw-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder

De koning der dieren kan ontzettend imponerend zijn. Geef ze een podium en ze gaan helemaal los. Maar owee als je kritiek levert, dan kun je een flinke brul verwachten. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Leeuw is en jij als moeder een Ram, Stier of Tweeling bent.

Leeuw-kinderen met een Ram-moeder

Twee vuurtekens bij elkaar, dat wordt gezellig. Jij bent als Ram-moeder vooral gericht op wat er ‘buiten’ je gebeurt en daardoor kan je nogal snel, direct en zelfs fel reageren op wat je kind doet. Een Leeuw-kind is gericht op zichzelf, is een binnenvetter en vindt zichzelf de belangrijkste. De ‘anderen’ spelen veel minder een rol. Hierin zijn jullie dus erg verschillend van elkaar.

Gelukkig kun je dat onweer boven je hoofd snel omzetten in mooi weer. Alleen je kind niet! Een Leeuw kan nog lange tijd broeien en mopperen en kan ook exploderen. Op dat moment komt al het vuur eruit! Geef je kind het gevoel dat het heel belangrijk is en jij veel om haar geeft, maar dat jij uiteindelijk de touwtjes in handen hebt. Ga geen machtsstrijd aan want dat levert niets op, maar tel liever af en toe tot tien. Door een pas op de plaats te maken voorkom je veel gedoe. Je vindt het heerlijk thuis. Veiligheid en geborgenheid, in en met je gezin, dat wil jij als Ram-moeder je kind geven. Je zult regelmatig een stapje terug moeten doen want je Leeuw-kind wil het liefst alles zelf doen en op zijn eigen manier.

Tip: Geef je kind het gevoel dat het de mooiste, prachtigste en liefste is van de hele wereld. Wedden dat jullie dan een topdag hebben!

Leeuw-kinderen met een Stier-moeder

In deze combinatie kan aarde (Stier) het vuur (Leeuw) doven. Jij bent bezorgd als Stier-moeder en wil het liefst zekerheid en alles van tevoren goed plannen. ‘Safety first‘ is jouw motto, maar je hebt een zonnig kind vol vuur en temperament. Je hebt je handen vol aan dit enthousiaste kind. Terwijl jij alles aan het uitzoeken bent en checkt wat jullie het beste kunnen gaan doen, heeft jouw kind al vijf rondjes gefietst want die vindt het allemaal veel te lang duren. En dat lage tempo dooft het enthousiasme. Houd daar rekening mee.

Jullie vullen elkaar overigens prima aan. Zodra het wat te gevaarlijk wordt houd jij je kind in toom, en andersom maakt het jouw enthousiast en zet het je in beweging. Jij als Stier zal af en toe ’s avonds doodmoe op de bank neerploffen. Je kind heeft een eindeloze energie, is nooit moe en krijgt maar geen genoeg van spelletjes spelen. Je zult je dus nooit vervelen met zo’n enthousiast en fantasierijk kind. En als jij niet meer wilt, kan het knap chagrijnig worden. Maar een Leeuw zal toch moeten leren dat niet iedereen altijd naar zijn of haar pijpen danst.

Tip: Jullie zijn beide creatieve en artistieke sterrenbeelden, hierin hebben jullie elkaar helemaal gevonden. Een poppenkast of verkleedkist doet het goed bij jullie in huis.

Leeuw-kinderen met een Tweeling-moeder

Vuur en Lucht, wat een enthousiasme levert dat op! De grappen en grollen waaien ongelimiteerd door het huis. Jij als Tweeling die alles leuk en enig vindt en je kind die zich goed vermaakt met toneelspelen. Bouw af en toe bewust wat rust en regelmaat in, anders blijven jullie maar door ‘hollen’ en ligt oververhitting op de loer.

Zodra het naar school gaat, wil het Leeuw-kind graag de leukste van de klas zijn. Maar het gaat ook ‘gevaarlijke’ dingen doen zoals in de hoogste boom klimmen. Dat vinden de andere kinderen ‘stoer’ en machtig mooi om te zien en daar gaat jouw kind prat op. De Leeuw wil altijd de beste zijn, maar als het even niet lukt, begint hij toch een potje te brullen. Oei oei, wat een volume komt er uit zo’n kleintje. Je kind kan namelijk niet goed tegen kritiek. Gelukkig weet jij als Tweeling alles met een grapje luchtiger te maken zodat het niet tot ontploffing hoeft te komen. Jij hebt duizend en een oplossingen voor dit soort situaties. Probeer je kind duidelijk te maken dat het niet zo streberig hoeft te zijn en dat je hem toch de leukste en beste van allemaal vindt.

Tip: Probeer samen jullie gevoelskant wat meer aandacht te geven,
want daar zijn jullie beiden niet zo goed in. Wat is hetgeen jullie echt raakt? Geef het goede voorbeeld, want kwetsbaarheid staat bij jullie allebei niet op nummer één.

Herkenbaar of totaal niet? Reageren of afschieten kan hier!

Lees hier over de typische kenmerken van de Leeuw>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Zo matcht een Leeuw-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder
Sluiten