Redactie
Redactie Horoscoop augustus 13, 2016

Zo matcht een Leeuw-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder

De koning der dieren kan ontzettend imponerend zijn. Geef ze een podium en ze gaan helemaal los. Maar owee als je kritiek levert, dan kun je een flinke brul verwachten. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Leeuw is en jij als moeder een Steenbok, Waterman of Vissen bent.

Leeuw-kinderen met een Steenbok-moeder

Vuur en Aarde, dat ben jij als verantwoordelijke moeder met een actief en enthousiast kind. Plichtbewust als je bent, wil je je kind een goede en degelijke opvoeding geven. Maar wat je kind vooral nodig heeft is bevestiging. Niet omdat het zo z’n best doet, maar gewoon om wie het is. Jullie kunnen flink met elkaar in de clinch raken als de een de ander wil domineren. Een Leeuw-kind kan zich namelijk nogal autoritair gedragen en wil eigenlijk geen regels of iets moéten! Maar zo klein als het is, er zijn toch grenzen in het leven die ze moeten leren accepteren.

Wees niet te streng moeder, want daar bereik je niets mee. Probeer met wat meer humor en gezelligheid op een speelse manier je kind te leren wat wel en niet kan of mag. Jij bent vooral gevoelig voor hoe het hoort, of wat ‘men’ ervan vind, terwijl jouw kind warmbloedig en ongeremd is. Dat is wel even wennen en vooral zoeken naar waar jullie het beste connecten. Toch zal je kind het fijn vinden als jij standvastig en stabiel bent. Het komt tot rust als het weer eens barst van de energie en een spelletje te wild is uitgevallen. Heerlijk om dan binnen de veilige en solide regels van moeder te kunnen schuilen!

Tip: Sport is onontbeerlijk in het leven van je kind. Fit zijn en een goede conditie zijn belangrijk voor je kind. Sporten zoals mountainbiken, hardlopen of skiën, dit is allemaal te gek.

Leeuw-kinderen met een Waterman-moeder

De elementen Vuur en Lucht. Jullie staan in de dierenriem recht tegenover elkaar. De Leeuw als solist die toch af en toe wil imponeren. De Waterman is sociaal, maar onafhankelijk en zelfstandig. Jij voedt je kind het liefst helemaal op je eigen manier op. Vooruitstrevend, onconventioneel en sociaal. Maar je kind kan af en toe best dominant zijn en dit kan het sociale verkeer in de weg staan. Jij kunt haar het beste leren hoe het met vriendjes en vriendinnetjes om kan gaan. Hoe je uniek kan zijn en toch bij de groep kan horen.

Je kind is niet zo’n groepsmens, maar wil wel graag de aandacht van mensen om zich heen. Het wil ook graag schouderklopjes en waardering. Maar hoe doe je dit als je met een hele groep bent of in een gezin opgroeit met meerdere broertjes en zusjes? Jij kunt haar dit het beste leren. Van nature ben jij een Waterman-moeder van wie niets moet en je doet alles intuïtief, dus jij weet als geen ander hoe je met je kind om kunt gaan zonder dat jullie in een machtsstrijd verzeild raken. Probeer te ontdekken wat jouw kind zo uniek maakt, en geef het hier erkenning en waardering voor.

Tip: Probeer niet zo grillig en onvoorspelbaar te zijn. Daar word je kind erg onrustig van en zo loopt zijn zelfvertrouwen (wat zo belangrijk is voor de Leeuw) een flinke deuk op.

Leeuw-kinderen met een Vissen-moeder

Water en Vuur, dit hoeft niet letterlijk te zijn hoor! Jij als ‘water’ bent een en al gevoel. Je kind als ‘vuur’ is warmbloedig en trots. Pas op dat je met al dat water het vuur van je kind niet dooft. Gelukkig ben jij zo emphatisch dat je precies aanvoelt wat je kind nodig heeft. Maar met een Leeuw-kind zit je er af en toe toch naast. Je hebt een kind wat bewust het avontuur opzoekt en spannende dingen wil doen, wat hem trots en heldhaftig doet voelen. Wat moet jij daar nu weer mee?!

Meelevend als je bent, stort je je vol overgave in het avontuur. Maar je voelt ook twijfels of het wel de goede beslissing is. Je bent nogal snel beïnvloedbaar en grenzen stellen is dan ook niet je sterkste kant. Je blijft twijfelen of je iets wel of niet wil doen. Daar kan je kind niet op wachten. Met zo’n krachtig en sterk karakter weet het precies wat het wil. Maar dit betekent niet dat het geen tegengas kan gebruiken. Juist wel! Dat geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het wil weten waar het aan toe is. Dus Vissen-moeder, werk aan de winkel.

Tip: Om samen te ontspannen kun jij je kind een fijne massage geven. Dan komen jullie samen helemaal tot rust. Of ‘s avonds voor het naar bed gaan een verhaaltje voorlezen of samen een liedje zingen. Heerlijk vindt ze dat.

Bekijk hier de horoscopen die we eerder op Famme plaatsten>

Volgende keer lees je op Famme de horoscoop van het Maagd-kind.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Zo matcht een Leeuw-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder
Sluiten