Redactie
Redactie Persoonlijk 6 aug 2016

Zo matcht een Leeuw-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder

De koning der dieren kan ontzettend imponerend zijn. Geef ze een podium en ze gaan helemaal los. Maar owee als je kritiek levert, dan kun je een flinke brul verwachten. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Leeuw is en jij als moeder een Weegschaal, Schorpioen of Boogschutter bent.

Leeuw-kinderen met een Weegschaal-moeder

De elementen vuur en lucht vormen een ‘mooie’ combinatie. Deze twee sterrenbeelden houden beide van mooie dingen, hebben een goede smaak en zijn artistiek en creatief. Jouw kind is geboren om te ‘creëren’ op deze aardbol en zal er alles aan doen om dit waar te maken. Schoonheid is de essentie waar het bij jou als Weegschaal-moeder om draait. Jij wilt dat je kind er uitziet om door een ringetje te halen en dat je ermee voor de dag kunt komen. Nou, dat treft! Want je kind houdt daar ook van. Een leeuw is de koning der dieren en heeft van Moeder Natuur gelukkig al een geweldige uitstraling meegekregen. Maar jij zorgt ervoor dat je kind er niets voor hoeft te doen om gezien te worden, en dat is heerlijk voor een Leeuw.

De Weegschaal-moeder zal er alles aan doen om de harmonie te bewaren, want ze houdt niet van ruzie. Maar dit maakt ook dat je soms té toegeeflijk bent. Gezelligheid staat voorop. Dat is allemaal wel leuk, maar niet altijd goed voor een kind dat ook grenzen nodig heeft. Een Leeuw trekt het liefst zijn eigen grenzen, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Wat soms voor wrijving kan zorgen is, dat jij ervan houdt om de dingen samen te doen en je kind het liefst alles op haar eigen manier en in haar eentje wilt doen. Wanneer je zoekt naar een goed evenwicht hierin dan is er niets aan de hand.

Tip: Probeer wat minder twijfelachtig te zijn. Je kind raakt hier nogal door geïrriteerd. Een Leeuw gaat ergens helemaal voor en houdt niet van wikken en wegen. Kijk, zo kun je ook nog iets leren van je kind.

Leeuw-kinderen met een Schorpioen-moeder

Oei oei oei, water en vuur! Jullie hebben een intense relatie. Het is alles of niets en erop of eronder. Jij hebt meteen door hoe het met je kind is, ook als het niet het achterste van zijn tong laat zien. Jij voelt meteen wat er aan de hand is. Daar kan je Leeuw-kind soms flink van balen. Kwetsbaarheid is niet het sterkste punt van de Leeuw en laat jij daar nu net een uitstekende neus voor hebben. Soms is zo’n gave heel handig als je ‘ruikt’ dat er iets niet pluis is en je je kind kunt behoeden voor vervelende dingen.

Wowza! Je kind heeft bergen energie. Aandacht is de grote energieslurper bij de hyperactieve Leeuw en het zal je dan ook steeds weer uitdagen om leuke dingen te doen. Hij wil het liefst iedereen van het gezin naar zijn pijpen laten dansen en is maar bezig om zich te ‘bewijzen’. Let goed op je woorden, want je kind is snel op zijn of haar teentjes getrapt. Stel geen hoge eisen, maar geef erkenning en waardering niet om wat het doet, maar om wie je kind is. Dit zal wel even lastig zijn voor je, aangezien jij als Schorpioen-moeder toch het beste en onderste uit de kan wil halen.

Tip: Het is oppassen geblazen om niet in een machtsstrijd verzeilt te raken met elkaar. Hier word je niet blij van en jullie leren er beiden niets van.

Leeuw-kinderen met een Boogschutter-moeder

Hier zien we twee vuurtekens bij mekaar. Dat zorgt voor een hoop opwinding, enthousiasme en avontuur. Ga lekker buitenspelen, het bos in, een boomhut bouwen of trek er samen heerlijk op uit. De rugzak op en gaan met die banaan. Jij houdt als Boogschutter-moeder van de buitenlucht en bent ondernemend. Je kind is ook een vuurteken en houdt van spannende dingen. Dat gaat heel goed samen! Er moet altijd iets gebeuren. Let alleen op dat je niet te veel de juf uithangt. Maak je kind nieuwsgierig en vertel verhaaltjes over alles wat je beleeft. Jij bent gewoon de beste verhalenverteller van de hele wereld, en het liefst wil je ook nog dat je kind er iets van leert.

Omdat jullie beiden zoveel vuur hebben, is het fijn om ‘aardse’ dingen te doen. Zoals samen op blote voeten over het strand lopen, het zand door je tenen voelen en schelpen zoeken. Het is ook helemaal te gek om in de tuin aan de slag te gaan of een huisdier te verzorgen. Door deze dingen houd je contact met de aarde en blijf je meer in de realiteit staan. Wat je kind ook heel spannend vindt zijn indianenverhalen over totemdieren en genezende stenen van het opperhoofd. Speur samen naar een barnsteen, Carneool of een grote Citrienkwarts die schijnt als een zonnetje. Jouw kind houdt van mooie dingen en wil iets speciaals.

Tip: Laat je kind zelf ook dingen ontdekken en ervaren. Hier leert een Leeuw het meeste van en zijn trots en eigenwaarde groeit met de dag.

Herkenbaar of totaal niet? Reageer hier!

Stap je nu pas in? Lees hier en hier de andere matches met Leeuw-kinderen>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Zo matcht een Leeuw-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder
Sluiten