Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk 2 sep 2016

Zo matcht een Maagd-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder

Met een Maagd verloopt alles meestal op rolletjes. Máár, daar heeft het wel discipline, rust en regelmaat voor nodig. Dat zijn belangrijke dingen. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Maagd is en jij als moeder een Kreeft, Leeuw of Maagd bent.

Maagd-kinderen met een Kreeft-moeder

Een samenkomst van de elementen Aarde (maagd) en Water (kreeft). Water zet aarde in beweging. Door jouw gevoelens kun jij je Maagd-kind in beweging krijgen. Maar het kan ook de andere kant op werken en je kind een benauwd gevoel geven. Jij verzorgt en verwent je kind als geen ander. Je koestert en beschermt het en wil het liefst dat het altijd kind blijft. Je bent een hele bezorgde moeder en houd het goed in de gaten zodat het niets overkomt. Je kunt dat best een beetje loslaten hoor, want je hebt een heel verantwoordelijk kind die niet in zeven sloten tegelijk loopt. Je kind leeft volgens regelmaat en planning, als je dat beseft dan wordt het voor jou ook een stuk leuker en hoef je niet bang te zijn dat het snel iets overkomt.

Als je kind ziek is dan is er geen betere verpleegster op deze aardbol te vinden dan jij. Er staat nog net geen rode kruis op je voorhoofd! Jij voelt precies aan wat er aan de hand is en wat je kind op dat moment nodig heeft. Wat jullie beiden leuk vinden is samen lekker kokkerellen in de keuken of gezellig een wandeling maken door het bos. Jij kunt dan al je fantasie kwijt en mooie verhalen vertellen over de dieren-en plantenwereld. Je kind is gèk op stoere indianenverhalen, dus kom maar door! Maar ook samen kleertjes maken voor de poppenkast en dan een voorstelling geven vindt het fantastisch. Jullie kunnen elkaars fantasie aardig stimuleren.

Tip: Probeer je kind toch zelfstandig op te voeden en niet afhankelijk van jou te maken. Het komt vanuit goede intenties, maar een Maagd wil toch het liefst alles zelf regelen.

Maagd-kinderen met een Leeuw-moeder

Ohlala! Aarde en Vuur, dat kan een flinke fik geven, óf de aarde kan het vuur juist doven. Het enthousiasme van de Leeuw (vuur) brengt de Maagd (Aarde) op ideeën. Wat ben jij apetrots op je kind. Jij ziet je kind het liefst zonnig, gelukkig en stralend. Vanaf dat het geboren is ben je in de weer om het zelfstandig te maken en het op eigen benen de wijde wereld in te laten gaan. Jij bent de moeder die precies weet wanneer je je kind een complimentje moet geven zodat het zelfvertrouwen kan ontwikkelen.

Jouw kind vind het erg leuk om iets voor je te doen of een beetje voor je te zorgen. Geef het af en toe de kans om dit te doen. Ze zal je glunderend een kopje thee komen brengen. En jij mag leren dat je niet de perfecte moeder hoeft te zijn, maar vanuit je hart mag leven en je kinderen mag opvoeden. Jij bent als Leeuw-moeder een sterke persoonlijkheid en het beste is niet goed genoeg. Pas op dat je dit niet overbrengt op je kind. Een Maagd is erg perfectionistisch en kan daarin nogal doorslaan als het denkt dat er hoge eisen aan hem gesteld worden. Ga lekker samen het bos in om mooie bloemen of kastanjes te zoeken waar je iets moois mee kunt maken, want de Leeuw houdt van mooie dingen en de Maagd van praktische.

Tip: Wil je je kind een keer verrassen? Geef het dan een mooie steen, zoals een Tijgeroog, en laat het zelf een mooi zakje maken om het in te bewaren. Kijk of je de betekenis van de steen kunt vinden en lees het voor of schrijf het op en doe het in het zakje erbij.

Maagd-kinderen met een Maagd-moeder

Dat is een dubbele dosis van het Aarde-element en jullie ‘thema’ is gezondheid. Jullie voelen elkaar goed aan en kunnen elkaar stimuleren maar ook bekritiseren. Pas op dat je niet al je eigen frustraties projecteert op je kind. Bij dubbele sterrenbeelden sluipt dit gevaar er al snel in. De Maagd-moeder is nogal streng in de opvoeding van haar kind. Ze wil het heel erg goed doen, en gedeeltelijk zal haar kind dat ook fijn vinden. Kritiek is bij jullie een puntje van aandacht, want daar zijn jullie beide erg gevoelig voor. Je moet als moeder erg je best doen om het spelelement erin te houden en bent vaak te voorzichtig en behoudend.

Voor de Maagd is voeding belangrijk en het reageert daar al gauw gevoelig op. Omdat jullie dit beiden hebben zal jij als moeder uit eigen ervaring erg je best doen om ‘gezond’ te koken en te eten of een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Pas wel op dat je daarin niet overdrijft. Je kunt thuis wel ‘gezond’ eten, maar als je kind de wijde wereld intrekt is het handig als het daar ook gewoon mee kan doen met alle feestjes en partijen en niet overal NEE op hoeft te zeggen omdat het nergens tegenkan. Dat vind jij als Maagd-moeder ook niet fijn.

Tip: Probeer je overdreven streven naar volmaaktheid af en toe wat in te dammen. Ga ook eens een taartje samen eten, maar dan wel in de natuurvoedingswinkel.

Bekijk hier de horoscopen die we eerder op Famme plaatsten>

Greet Dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Maagd-kind met een Kreeft-, Leeuw-, en Maagd-moeder
Sluiten