Redactie
Redactie Horoscoop 27 aug 2016

Zo matcht een Maagd-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder

Met een Maagd verloopt alles meestal op rolletjes. Máár, daar heeft het wel discipline, rust en regelmaat voor nodig. Dat zijn belangrijke dingen. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Maagd is en jij als moeder een Ram, Stier of Tweeling bent.

Maagd-kinderen met een Ram-moeder

Het Aarde-element van het Maagd-kind, wat praktisch is en alles goed uit denkt van tevoren, samen met het Vuur-element van de Ram -moeder, die enthousiast is en direct in actie wil komen. Dat vraagt om flink wat aanpassingsvermogen van beide kanten. Maar jullie kunnen elkaar ook mooi aanvullen. Nou laat een Ram zich snel beïnvloeden door anderen, dus het spontane van de moeder kan af en toe een beetje ingedamd worden door haar kind.

Het is belangrijk dat de Ram-moeder eigenschappen zoals geduldig zijn ontwikkelt, want je kind doet alles voorzichtig en met véél geduld. Het wil zich nuttig en behulpzaam opstellen. Daar kun jij als Ram-moeder geïrriteerd door raken. Jij zoekt namelijk uitdaging in het leven. En dat is iets wat de Maagd het liefst zo veel mogelijk vermijdt. Je kind zoekt erkenning door te helpen en zich nuttig te maken voor anderen. Je bent een enthousiaste moeder die haar kind wel kan motiveren en enthousiasmeren. De Ram is een strijder, maar thuis ben jij een hele verzorgende moeder met veel warmte en betrokkenheid. Je zult je best doen om je kind een veilig nest te bieden.

Tip: Moeder, jij bent gewend om je gevoelens spontaan en ongeremd te uiten, maar pas daar een beetje mee op. Jij bent het al snel weer vergeten, maar je Maagd-kind kan het nog úren analyseren.

Maagd-kinderen met een Stier-moeder

Aarde met Aarde, is dat even een mooie match! Je kind is voorzichtig en beschouwend en jij betrouwbaar en hebt een hang naar regelmaat. Je hebt een kind dat regels en regelmaat nodig heeft en dat is niet zo moeilijk voor jou. Jij hebt vaste normen en waarden en dat vind een Maagd ook fijn, die weet dan waar het aan toe is. Stieren houden van kinderen en van gezelligheid, dit is fijn voor je kind. Hierdoor wordt het rustig en wat meer ontspannen. Je hebt namelijk een heel kritisch kind dat alles heel goed wilt doen. Probeer zo weinig mogelijk druk uit te oefenen en zoveel mogelijk te ontspannen. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, maar geef af en toe aan wat je regels zijn dan weet je kind waar het aan toe is.

Maagden hebben oog voor detail, dat merk je in de opvoeding. Heb hier wel aandacht voor en neem je kind serieus als het over (in jouw ogen) iets kleins gaat. Vertrouwen is belangrijk in jullie relatie. Jij kunt dit geven aan je kind waardoor het stabiel opgroeit. De Stier is namelijk het sterrenbeeld wat vertrouwen en wantrouwen op de eerste plaats heeft staan.

Tip: Spontaniteit zit niet zo erg in jullie beider sterrenbeelden en dat kan onrust geven. Maar áls jullie plotseling iets spannends gaan doen, kijk dan uit, want dan zijn er geen grenzen meer. Jullie kunnen beiden maar doorgaan en doorgaan en zien ook het gevaar niet.

Maagd-kinderen met een Tweeling-moeder

Aarde en Lucht, twee elementen die elkaar goed aanvullen maar ook nodig hebben. De luchtigheid van de Tweeling naast de serieuze Maagd. Jij als Tweeling-moeder bedenkt iedere keer weer leuke en gezellige dingen en kan dan vreemd opkijken als je kind het helemaal niet leuk vindt. Die houdt namelijk niet van al die verschillende plotselinge ‘leuke’ dingen. Jij vindt iedere keer weer iets interessants waar je je kind mee bezig kunt houden of wat je wilt laten zien, terwijl je Maagd-kind alles precies wilt uitpluizen en onderzoeken.

Blijf wel in beweging, dus ga lekker naar buiten om samen te wandelen, hollen en rennen. Perfect om lichaam, geest en ziel te voeden. Ja moeder, daar kun je nog wat van leren. Neem je kind serieus, vooral op het gebied van leren en naar school gaan. Van nature leert een Maagd makkelijk, ze zal altijd haar huiswerk precies op tijd maken en het ook nog heel goed willen doen. Daar heeft het regels en structuur voor nodig en dat zijn belangrijke dingen. Waar jij je kind heel blij mee kunt maken? Blijf op zondagochtend lekker in bed liggen zodat je kind jou kan verrassen met een ‘gezond’ ontbijtje. En je hoeft je geen zorgen te maken over de rommel, want de keuken ziet er weer spic en span uit als ze klaar is. Ze ruimt alles weer keurig netjes op. Heerlijk zeg, zo’n praktisch en handig kind.

Tip: Geef je kind ‘gezonde’ voeding want het is erg gevoelig voor kleur-en smaakstoffen en ontwikkelt makkelijk een allergie.

Herkenbaar of lees je hier verrassende dingen? Praat mee op Facebook!

Bekijk hier de horoscopen die we eerder op Famme plaatsten>

Reageer op artikel:
Zo matcht een Maagd-kind met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder
Sluiten