Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 16 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Maagd-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder

Met een Maagd verloopt alles meestal op rolletjes. Máár, daar heeft hij of zij wel discipline, rust en regelmaat voor nodig. Dat zijn belangrijke dingen. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Maagd is en jij als moeder een Steenbok, Waterman of Vissen bent.

Maagd-kinderen met een Steenbok-moeder

Dubbel Aarde element
Jullie zijn beiden netjes, verzorgd, verantwoordelijk en gedisciplineerd. Maagd en Steenbok zijn twee tekens die elkaar goed liggen en veel eigenschappen delen. Jij als verantwoordelijke moeder die het allemaal heel goed wil doen, en bezig is zoals het ‘hoort’, kan je kind de structuur geven dat het nodig heeft. Als hij of zij nog erg klein is, zal dat vooral in de voeding te zien zijn, en bij wat grotere Maagd-kinderen in de opvoeding. Je voedt je kind op binnen duidelijke kaders, en dat is precies wat een Maagd ook nodig heeft.

Je bent trots op je kind en wilt er ‘goed’ mee voor de dag komen. Je leert hem of haar om respect te hebben voor de ouders. Regels vind je belangrijk. Probeer toch wat meer luchtigheid of beweging in jullie relatie te brengen. Ga gezellige dingen doen, laat je kind je af en toe helpen bij de afwas of andere huishoudelijke dingetjes, en klets samen over van alles en nog wat. Dat vindt hij of zij heerlijk! Steenbok stelt hoge eisen aan zichzelf, dus het kan zijn dat jij heel erg goed je best doet om je kind goed op te voeden. Laat al die verantwoordelijkheden en dat moéten eens los. Je kind kan het er ook erg benauwd van krijgen. Hij of zij houdt ervan dat dingen netjes zijn, is precies en let op de kleine dingetjes dus daar hoef jij niet zoveel meer aan bij te sturen.

Tip: Jij houdt als Steenbok van gezelligheid en hebt veel humor. Ga bijvoorbeeld samen met je kind een filmpje kijken, lekker op de bank met een gezond snackje! Daar ontspannen jullie beiden van.

Maagd-kinderen met een Waterman-moeder

Aarde en Lucht element
Orde en netheid, daar houdt de Maagd van. Chaos en verandering is de Waterman op het lijf geschreven.
Hoe gaat dit samen? Dat wordt even passen en meten, maar gaat heel goed! Je Maagd-kind, netjes en precies is gesteld op orde en netheid, met jou als Waterman-moeder, die houdt van verandering en vernieuwing. Je kind houdt je bij de les, en jij kunt je kind af en toe wat meer in beweging zetten. Je kunt met allerlei gekke of leuke dingen aan komen zetten, als het maar praktisch is en nut heeft. De Maagd heeft een hekel aan chaos en plotselinge veranderingen, wil het liefst alles van te voren goed gepland hebben anders raakt hij de weg kwijt.

Jouw lessen in het leven zijn: je leren aanpassen en leren emotioneel betrokken te zijn. Hoe doe je dit met een kind dat alles graag van te voren geregeld ziet en daar houvast aan heeft? Dat vergt aanpassingsvermogen van jou als moeder! Maar jij bent origineel en vindingrijk, dus jij vindt altijd wel een oplossing hiervoor. Houd er rekening mee dat je kind zo af en toe terughoudend en gereserveerd is, kritisch kijkt naar wat je doet en zegt, en gelooft alleen dat wat te bewijzen is. Je kind zoekt erkenning bij je door je te helpen en opgedragen taakjes perfect uit te voeren. Ook kan het uren geconcentreerd bezig zijn, terwijl jij onrustig wordt als iets te lang duurt of hetzelfde blijft.

Tip: Probeer je onrust wat in toom te houden. Je bent erg onafhankelijk en toont je moedergevoelens het liefst door je kind ook zo vroeg mogelijk zelfstandig te laten zijn. Je hebt wel een verstandig en nuchter kind, maar probeer af en toe toch meer je gevoel te volgen in plaats van je verstand.

Maagd-kinderen met een Vissen-moeder

Aarde en Water element
Twee elementen die elkaar prachtig aanvullen. Twee behulpzame tekens die blijven helpen, zorgen en kijken wat de ander nodig heeft. Zo klein als je Maagd-kindje is, zit het er al in om voor anderen behulpzaam te zijn en te zorgen. Jij als Vissen-moeder hebt dat ook in je karakter zitten. Bescherm je kind voor haar al te grote hulpvaardigheid. Dat zal niet meevallen, maar er wordt bij jou een beroep gedaan om je grenzen aan te geven.

Je kind heeft mazzel met een moeder die precies aanvoelt wat haar kind nodig heeft. Let op dat je niet altijd en eeuwig maar met je kind bezig bent. Het liefst zou je de scheidslijn tussen moeder en kind uitwissen. Jij kunt je erg goed aanpassen en opofferen. Je kind kan op ieder moment een beroep op je doen. Pas op dat je hem of haar hier niet mee afhankelijk van je maakt. Jij doet de dingen erg vanuit je gevoel, maar kijk eerst eens goed of je kind je wel echt nodig heeft. Een Maagd-kindje is vrij zelfstandig en je zult ‘zelluf doen’ heel vaak om je oren krijgen. Wees niet te voorzichtig en zeg waar het op staat.

Tip: Je bent erg stemmingsgevoelig, probeer dit zo duidelijk mogelijk te vertalen zodat je kind niet hoeft te raden in welke stemming je bent. Daar wordt hij of zij erg onzeker van.

Iets gemist? Hier vind je alle horoscopen nog een keer terug>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Maagd-kind met een Steenbok-, Waterman-, en Vissen-moeder
Sluiten