Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 9 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Maagd-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder

Met een Maagd verloopt alles meestal op rolletjes. Máár, daar heeft hij of zij wel discipline, rust en regelmaat voor nodig. Dat zijn belangrijke dingen. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Maagd is en jij als moeder een Weegschaal, Schorpioen-, of Boogschutter bent.

Maagd-kinderen met een Weegschaal-moeder

Aarde en Lucht element
Maagd-kinderen houden ervan dat alles netjes opgeruimd en verzorgd is. De Weegschaal-moeder is hier erg blij mee. Ze houdt van mooie kleding, fijne stoffen en evenwichtige kleuren. Jij hebt een aangeboren gevoel voor schoonheden en kunt heerlijk genieten van je kind. Jij voedt je kind op vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ruzie maken is uit den boze, maar je kind moet wel leren om voor zichzelf op te komen.

Hoe je dat doet? Jij kunt je ergernissen te lang voor je houden omdat je bang bent dat de harmonie verstoord wordt, maar je hebt een intelligent kind dat dit snel door heeft. Dus je kunt het het beste toch maar aanleren om de dingen te bespreken. Jij kunt je kind leren om rekening met andere kinderen te houden en samen te spelen en te delen. Jij brengt je kind het liefste bij dat samen spelen leuker is dan alleen en bent hier niet erg kritisch in. Maar je Maagd-kind wel. Die is erg kritisch. Het kijkt niet of het speelkameraadje er leuk uit ziet, maar wat ze met hem of haar kan ondernemen.

Tip: Jullie zijn beiden perfectionistisch. Pas op dat je dit niet overdrijft. Weet dat dwangmatigheid op de loer ligt. Handig om er af en toe wat ‘luchtigheid’ in aan te brengen. Ga bijvoorbeeld samen haar kamer ‘gezellig’ maken.

Maagd-kinderen met een Schorpioen-moeder

Aarde en Water element
Hier gaan dienstbaarheid en intensiteit samen. Je Maagd-kind staat altijd klaar om te helpen. Een vriendje of vriendinnetje die ergens moeite mee heeft, zal altijd op haar hulp kunnen rekenen. Vooral op een praktische manier. Jouw kind heeft een gave om te helpen met kleine dingetjes die de ander net op dat moment nodig heeft. Andersom kan je kind altijd op jou rekenen. Vooral als het niet lekker in z’n vel zit, ‘ruik’ jij dat er iets aan de hand is. Jij zult dan net zo lang doorvragen zodat je weet wat je kind dwars zit, en het dan proberen op te lossen.

Je bent emotioneel sterk verbonden en betrokken, wilt alles van je kind weten en wilt niet dat hij of zij geheimen voor je heeft. Je hebt een fijn gevoel voor stemmingen, iets waar anderen jaloers op zullen zijn. Maar het zal voor jou dan ook lastig zijn om je later als hij of zij groot is, je los te maken van je kind. Je hebt een intelligent kind dat alles uit wil pluizen tot in de kleinste details. Nou dan is hij of zij bij jou aan het goede adres! Jij bent net een Sherlock Holmes, een spitter, speurder en een graver en zal net zo lang doorvragen totdat je weet wat er aan de hand is, of tot je de oplossing gevonden hebt.

Tip: Jouw kind ziet je als een betrouwbare, strenge maar rechtvaardige moeder. Kritiek is het zwakke punt van je Maagd-kindje, houdt hier dus rekening mee. Je stelt hoge eisen aan jezelf en hierdoor misschien ongemerkt ook aan je kind. Probeer zo goed mogelijk naar jezelf te kijken en niet je eigen perfectie op hem of haar te projecteren.

Maagd-kinderen met een Boogschutter-moeder

Aarde en Vuur element
De Maagd als criticus en de Boogschutter als idealist. Jullie hebben in ieder geval een gezamenlijk thema en dat is ‘gezondheid’. Je kindje is erg gevoelig voor voeding. Hij of zij kan snel allergisch reageren op bepaalde ingrediënten. Het is daarom vooral belangrijk dat je kind gezonde voeding krijgt. De Boogschutter is vaak in de natuurvoedingswinkel te vinden. Jij zult dus snel in de gaten hebben waar je kind goed op reageert, of er alles aan doen als hij of zij ergens allergisch voor is.

Voor je kindje is het belangrijk dat-ie weet waar hij aan toe is, dus grenzen zijn erg belangrijk. Het vuur van de Boogschutter kan dit nogal eens vergeten en enthousiast met iets nieuws komen. Als dit niet praktisch, efficiënt of nuttig onderbouwd wordt, kan je kind hiervan nogal in de war raken. Met je positieve instelling kun jij je kind snel activeren. Houd wel rekening met de voorzichtigheid van je kind. Die is wat terughoudender. Af en toe moet je je beseffen dat je kleine je niet bij kan houden en iets meer tijd nodig heeft om aan nieuwe dingen te wennen. Stel je doelen daarom regelmatig bij.

Tip: Ga met je kind samen de natuur in. Bladeren zoeken voor de herfsttafel, bijvoorbeeld. Je kind heeft oog voor het kleinste diertje of plantje. Ook het verzorgen van een plantje of huisdier is aan hem of haar toevertrouwd. Hij of zij wordt hier erg blij van en heeft het idee dat iets of iemand ‘m nodig heeft.

Iets gemist? Hier zie je de matches van vorige week>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo matcht een Maagd-kind met een Weegschaal-, Schorpioen-, en Boogschutter-moeder
Sluiten