Zo matcht een Schorpioen-kind met een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder

Schorpioen-kinderen zijn in alles geïnteresseerd, vooral in de dingen die je niet kunt zien. Ze hebben een speciaal instinct voor verborgen dingen of gevoelens. Hier krijg jij mee te maken als je een Schorpioen-kind hebt, en zelf een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder bent.

Schorpioen-kind met een Kreeft-moeder

Twee keer een Water-element

Van alle sterrenbeelden kan de Kreeft de meeste veiligheid bieden. Heerlijk voor een Schorpioen-kind, wat zo veel aanvoelt en heel angstig kan zijn. Gevoel speelt bij jullie beiden de hoofdrol. Je moet alleen oppassen dat je er niet in verdrinkt. Jouw kind kan voor verrassingen zorgen. Het wil alles weten wat verboden of taboe is, en gaat geen confrontatie uit de weg. Dit kan moeilijk zijn voor jou als Kreeft-moeder. Je bent erg gevoelig voor stemmingen en houd het liefst alles gezellig en leuk, en confrontaties wil je al helemaal niet.

Waar je wel goed in bent is leuke verhaaltjes verzinnen en voorlezen. Jij bent dé zorgzame moeder die alles voor haar kind over heeft. Pas op dat je je kind niet smoort met je liefde want dat kan erg benauwend zijn. Probeer je eigen behoefte aan liefde en geborgenheid niet op je kind te projecteren. Een schorpioen kind vindt het heerlijk om geheimen te hebben en wil niet alles vertellen waar het mee bezig is. Probeer hier rekening mee te houden.

Tip: Het is voor jou als Kreeft-moeder niet makkelijk om je kind los te laten. Of het nu is als het naar de kleuterschool gaat of later als het groot is op kamers wil. Probeer daarom beetje bij beetje je kind los te laten zodat er later geen problemen over ontstaan.

Schorpioen-kind met een Leeuw-moeder

Water- en Vuur-element

Dit zijn twee krachtige sterrenbeelden bij elkaar. Een Leeuw-moeder weet dat erkenning, waardering en respect heel belangrijk zijn om een kind een positief zelfbeeld te geven. Zij geeft dit dan ook in overvloed aan haar kind. Maar pas op voor het woordje ‘te’. Voor je het weet ben je je kind aan het pushen om alles nog beter en mooier te maken. Je kind is hier erg gevoelig voor. Het moet van zichzelf al heel goed doen, dus let erop dat je ook complimentjes geeft als het gewoon zichzelf is, en niet alleen als het iets “doet”.

Probeer meer om je eigen gevoelskant te laten zien. Een Leeuw is daar niet zo goed in en een Schorpioen al helemaal niet, ook al zijn het gevoelsmensen. Gevoel en kwetsbaarheid staan voor beiden sterrenbeelden nou eenmaal niet op de eerste plaats. Om daar aandacht aan te geven is heel goed. Jij bent als Leeuw-moeder erg loyaal naar je kinderen, maar ook naar de rest van de familie. Pas op dat je ze niet teveel verwent, je Schorpioen-kind heeft het nodig om ook zelf dingen van het leven te ontdekken en is dol op geheimen en alles wat verboden of verborgen is.

Tip: Leer je kind dat jaloezie niet in je woordenboek voorkomt en laat de positieve kant van het leven zien.

Schorpioen-kind met een Maagd-moeder

Water- en Aarde-element

Je hebt een kind wat alles wil onderzoeken en begrijpen. Het moet ergens over gaan. Jij bent zelf meer een moeder die alles verstandelijk benadert. De behulpzame moeder vooral in de praktische zin. Maar daar heb je niet genoeg aan. Je kind is een speurneus en een Sherlock Holmes.
Het heeft de hulp van jou hierbij wel nodig. Jij bent heel betrouwbaar en kan veiligheid en structuur bieden. Je kind heeft behoefte aan een veilige sfeer. Het is belangrijk om met je kind dingen uit te praten. Schorpioenen vinden het moeilijk om dingen te vergeten. Met hun ijzersterke geheugen kunnen ze lang vasthouden aan een situatie.

De Schorpioen en Maagd hebben wel dingen gemeen met elkaar, en dat is hun intelligentie. Je kind kan bij jou dus komen met vragen waar het antwoord op wil hebben. Jij zult alles netjes uitzoeken en kijken hoe je het praktisch en efficiënt kunt vertalen. Je zult af en toe met je eigen angsten geconfronteerd worden, want jij hebt een kind die spannende dingen en het avontuur opzoekt, en vooral interesse heeft voor alles wat niet zichtbaar is. Moeilijk voor een praktische Maagd.

Tip: Laat je behoefte aan zekerheid af en toe even los, zoek het avontuur op en ga spannende dingen doen met je kind. Je zult zien dat jullie daar beiden van genieten. Zo leert je kind op een spelende manier spannende dingen te onderzoeken.

Benieuwd naar de kenmerken van een Schorpioen? Die lees je Schorpioen.

Reageer op artikel:
Zo matcht een Schorpioen-kind met een Kreeft-, Leeuw- of Maagd-moeder
Sluiten