Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 29 oktober 2016

Zo matcht een Schorpioen-kind met een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder

Schorpioen-kinderen zijn intelligente kinderen met veel diepgang. Ze houden van spannende dingen en geheimzinnige zaken. Ze kunnen de gekste dingen aan je vragen, bijvoorbeeld over onderwerpen zoals de dood, of over hoe het heelal in elkaar zit. Deze challenges liggen er op de loer wanneer jouw kind een Schorpioen is en jij als moeder een Ram, Stier of Tweelingen bent.

Schorpioen-kinderen met een Ram-moeder

Water- en Vuur-element

De heftigheid van de emoties van de Schorpioen kan het vuur van de Ram aanwakkeren. Jij als Ram-moeder moet altijd geprikkeld worden om iets te gaan doen. Daarmee weet je kind wel raad. Je kind is heel goed in confrontaties oproepen bij anderen. Beiden zijn jullie licht geraakt en snel geïrriteerd. Jij bent het ook zo weer vergeten, maar je kind niet. Die moet alles tot op de bodem uitgepraat hebben om weer verder te gaan. Ja, zo klein als ze zijn, ze kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen.

Toch zijn jullie wel aan elkaar gewaagd. Jullie hebben beiden grote ondernemingslust, moed en durf. Het avontuur opzoeken en spannende dingen doen, daar kunnen jullie elkaar in vinden. Maar geef als moeder je grenzen aan, want die kan de Schorpioen zo maar overschrijden zonder dat je er erg in hebt. Heb je nog meer kinderen? Dan moet je oppassen dat je schorpioen kind niet jaloers wordt. Geef je kind veel aandacht en laat merken dat je erg blij bent met hem of haar. De schorpioen gaat nu eenmaal voor alles of niets.

Wat jij je kind kunt leren is om assertief te zijn. Hoewel de schorpioen een sterk karakter heeft, kan het toch in de eerste instantie in zijn of haar schulp kruipen. Leer je kind om eerder voor zichzelf op te komen.

Tip: Aikido is een hele mooie vechtsport, daarmee leer je de aanval van je tegenstander af te weren zonder hem pijn te doen. Hier kan je kind veel van leren en energie in kwijt.

Schorpioen-kinderen met een Stier-moeder

Water- en Aarde-element

Het gevoelige kind met de stabiele moeder. Je hebt een kind wat soms angstig kan zijn. Aan de andere kant is het ook altijd op zoek naar spannende dingen. Wat is jouw kind blij met zo’n moeder als jij waar je altijd op kunt vertrouwen. Jij kunt als geen ander zekerheid geven. Jij ben iemand die stap voor stap het leven doorgaat, terwijl je kind het principe ‘alles of niets’ meegekregen heeft. Dat vult elkaar heel goed aan. Pas op dat je niet al te voorzichtig met je kind om gaat. Dat heeft af en toe ook uitdagingen nodig. Jij kunt hier de stabiele factor zijn.

Het kan zijn dat je kind onrustig slaapt ’s nachts. Schorpioen-kinderen kunnen angstig dromen. Neem je kind hier serieus in en probeer het te bespreken waar het over gedroomd heeft. Zo is je kind zijn verhaal kwijt, en jij geeft het de rust en vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Je kind heeft veel emotionele steun nodig van het thuis front. Door een scherp psychologisch inzicht voelt je kind precies aan wat er allemaal aan de hand is, of wat er onder de oppervlakte speelt. Jij kunt dit heel goed als Stier-moeder concreet vertalen en de onrust wegnemen.

Tip: Je kind kan thuis ook chagrijnig gedrag vertonen wat helemaal niet op zijn plaats is. Probeer dan iets geks te doen. Je zult zien dat het dan zo over is.

Schorpioen-kinderen met een Tweeling-moeder

Water- en Lucht-element

Intensiteit met luchtigheid geeft vrolijkheid. Spannende verhalen vertellen en griezelige films kijken samen, daar vinden jullie elkaar in. Zorg dat je een toverhoed, zwarte cape en een toverstaf hebt, en de dag kan niet meer stuk. Of ga samen zwemmen, je kind vindt dat ook heerlijk. Jij kunt als Tweeling-moeder je kind goed helpen met school. Je hebt een kind wat veel wilt weten en nieuwsgierig is, en gelukkig heb jij overal een antwoord op. Diepgang is het woord wat bij de Schorpioen past. De Tweeling is meer luchtig en weet heel veel van verschillende dingen, dus jij wordt gedwongen door je kind om meer te focussen en de dingen uit te zoeken. Probeer wat zekerheid en stabiliteit in je kind zijn leven te brengen. Dat zal niet altijd meevallen met jouw wisselende gevoelsleven.

Je hebt een kind wat intens in het leven staat en af en toe ook somber kan zijn of de donkere kant van het leven ziet. Jij bent er dan heel goed in om de luchtigheid er in te brengen en deze weg te praten. Maar ontloop niet altijd de donkere kant van de gevoelens.

Tip: Probeer je meer in te leven in de emotionele kant van je kind en de dingen die je kind dwars zitten te bespreken met elkaar. De schorpioen staat serieus in het leven en je kind wil wel gehoord worden.

Benieuwd naar de kenmerken van een Schorpioen? Die lees je hier.

Greet Dol

Reageer op artikel:
Zo matcht een Schorpioen-kind met een Ram-, Stier- of Tweeling-moeder
Sluiten